Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is megtehetsz

2015. február 15. 03:00 - FodorImi

„Mondd meg nekik, hogy a pénzükkel tegyenek jót! Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben és nagylelkűek azokhoz, akik szükségben vannak! Mindíg legyenek készek javaikat másokkal megosztani! Miközben ezt teszik, kincseiket a mennyben gyűjtik, mint jó alapban, így megtapasztalhatják az igazi életet.” (1.Timótheus 6:18-19  (NLT, második kiadás)

Isten Igéje azt mondja, gyűjtsünk kincseket a mennyben (Máté 6:20-21)

Hogyan tehetjük meg ezt? Jézus az egyik leginkább félreértelmezett kijelentésében azt mondja: „Mondom nektek, használjátok arra a földi gazdagságot, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy mikor a gazdagság elmúlik, köszöntsenek titeket az örök hajlékokban.” (Lukács 16:9 – NIV)

Jézus nem úgy értette, hogy pénzen vásárolj barátokat. Úgy értette, hogy a pénzed, amit Isten ad neked, használd arra, hogy embereket vezess Krisztushoz. Ők barátaid lesznek az örökkévalóságban, és üdvözölni fognak, mikor a mennybe érkezel. Ez a legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is megtehetsz.

Valószínűleg hallottad már, hogy oda nem vihetsz magaddal semmit, de a Biblia azt mondja, elküldheted magad előtt, ha emberekbe fektetsz be, akik oda mennek.  „Ha így cselekedtek, igazi kincseket gyűjtötök magatoknak a mennyben – ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóság számára! És már itt lenn, gyümölcsöző keresztény életet élhettek!” (1Timótheus 6:19 – TLB fordítás)

Milyen módokon fektetheted pénzed más emberekbe? Milyen módokon fektetheted a pénzed abba, hogy embereket Jézushoz hozz? Imádkozz ezért, és figyeld, hogy Isten kit vagy mit hoz a gondolatodba. Nem számít, hogy milyen keveset, de fektess be az örökkévalóságba ezen a héten!

Cselekedeteid fogják megmutatni a hitedet.

Beszéljetek róla:

  • Melyik területen költöd el pénzed legjelentősebb részét?
  • Ha összehasonlítod, hogyan viszonyul ez az örökkévalóságnak szóló befektetéseidhez?
  • Mik a motivációid, mikor pénzedet más emberekbe fekteted be?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2015.02.08)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marta Gal 2015.02.15. 07:53:26

Amen.koszi h ilyen jo dolgokat tesztek fwl.megmagyarazzatok nagyon jo.aldjon az Ur
süti beállítások módosítása