Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fektess a jövőbe adakozással...

2015. március 02. 03:00 - Robin85

“Támogatnunk kell a hívőket, akik ilyen utakra mennek, így működve velük együtt az igazság terjesztésében." (3 János 1:8, GW fordítás)

Isten azt szeretné, ha a pénzünkkel is segítenénk terjeszteni a Jó Hírt a világban. Minden alkalommal az örökkévalóságba fektetünk, amikor a pénzünk által másokat Jézushoz vezetünk.

Amikor egy missziós útra gyűjtesz, az egy befektetés Isten Világalapjába. Amikor másoknak segítesz egy missziós útra elmenni, az is egy befektetés Isten Világalapjába.

Ebbe az is beletartozik, amikor arra használod a pénzed, hogy a barátaidat bátorítod, helyezzék a bizalmukat Jézusba. A Lukács 16:9 azt mondja: "Használd a világi forrásaidat mások javára és arra, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elmúlnak, ők üdvözölni fognak téged az örök otthonodban (NLT fordítás).

Képzeld el, amikor meghalsz és a Mennybe jutsz, a barátaid fognak köszönteni és ezt mondják majd: "Köszönöm, hogy belém fektettél. Miattad vagyok a Mennyben! Nem csak az életben, hanem az örök létben is a barátod vagyok. A Mennyben vagyok, mert te tényleg törődtél velem. Vettél nekem egy Bibliát. Vettél egy jegyet egy programra. Adtál egy keresztény könyvet."

Mások ezt fogják mondani: "Arra költötted a pénzed, hogy segíts a Jó Hírt terjeszteni a falumban, és úgy, hogy nem is láttál minket előtte. Mivel adtál, most én is Krisztus követője lettem. Miattad vagyok a Mennyben!"

A pénzed felhasználásának legjobb módja az, hogy segítesz másoknak Jézust megtalálni. Te hogyan fogsz Isten Világalapjába fektetni? Missziós útra mész? Vagy támogatsz valakit anyagilag, hogy ő mehessen el? Fogsz adakozni azért, hogy a barátaid hallhassanak Jézusról?

Beszéljetek róla

  • Milyen áldozatokat hozhatsz annak érdekében, hogy többet fektethess be Isten Világalapjába?
  • Szerinted mit jelent arra használni a pénzed, hogy a barátaidat bátorítod, hogy Jézusba vessék a bizalmukat?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 02. 23.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása