Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten bibliai tanítókon keresztül mutatja meg igazságát

2015. március 07. 03:06 - rorsy

"Nem emberi bölcsesség szerint beszélünk, amikor szellemi igazságot magyarázunk azoknak, akikben él Isten Lelke, hanem Isten Lelke tanította azt nekünk." (1Korinthus 2,13 TEV ford.)

A Biblia az Efezusi levélben ezt mondja nekünk: "Krisztus kiválsztott némelyeket, hogy apostolok, próféták, misszionáriusok, pásztorok es tanárok legyenek, és így az ö emberei megtanuljanak szolgálni es hogy az Ö teste erösödjön." (Efezus 4,11-12 CEV ford.)

Honnan lehet tudni, hogy aki éppen tanít, Isten ajándékával rendelkezik-e?

Innen tudhatod: a tanitasaik alapján, mert van egy pillanat, amikor úgy érzed Isten közvetlenül beszél hozzád- mintha te lennél az egyetlen személy a teremben és a beszelö csakis egyedül hozzád szól. Ebben a pillanatban, Istennek mondanivalója van a számodra. Ebböl tudhatod, hogy a tanítas ajándéka müködik.

Mi a Saddleback Gyulekezetben minden héten imádkozunk a tanítókért. Lehetetlen ebben a hatalmas gyülekezetben mindenkinek a szükségleteire odafigyelni. Ezert így imádkozunk: "Istenünk, nem tudjuk, kik lesznek itt és mi történik ezen a héten az ö életükben, de Te tudod. Kérünk, add meg nekünk azt a képességet, hogy azt mondjuk ezeknek az embereknek, ami a segítségükre lehet." És Isten meg is teszi, amit kérünk töle. Így müködik a tanítás ajándéka.

Egy teszt alapján meg tudjuk vizsgálni, hogy valóban Isteni ajándékról van-e szó. A Római levélben ezt olvassuk: "Isten kegyelme által különbözö ajándékokat adott nekünk. Ha az ajándékaid arról beszélnek, amit Isten kinyilatkoztatott, bizonyosodj meg arról, hogy egyezik a keresztyén hittel." (Róm 12,6 GWT ford.)

Ha valaki megkapta a tanítás ajándékát, az egyezni fog a Biblia állításaival. Nem érdekes mennyire meggyözö valaki; az sem lényeges mit érzel miközben az az ember üzenetet közvetít. Ha az, amit mond, nem egyezik a Bibliával, akkor a szószóló nem kapta meg a tanítás ajándékát.

A Biblia az 1 Korinthus 2,13-ban azt írja: "Nem emberi bölcsesség szerint beszélünk, amikor szellemi igazságot magyarázunk azoknak, akikben él Isten Lelke, hanem Isten Lelke tanította azt nekünk." (TEV ford.)

Mielött beszélnék így imádkozom: "Istenem, segíts nekem, hogy emlékezzek azokra a dolgokra, meikre Te akarod, hogy emlékezzek és segíts nekem, hogy elfelejtsem azokat, amikröl nem kell beszéljek." Még érted is imádkozom: "Istenenm, segíts nekik, hogy emlékezzenek, azokra, amikre Te akarod, hogy emlékezzenek, és segíts nekik, hogy elfelejtsék azokat a butaságokat, amiket talán mondani fogok. Segítsd nekik, hogy Tölad halljanak üzenetet, ne tölem." Az igazság az, amikor Isten beszél hozzánk, nem valamilyen emberi lény.

Aról van szó tehát, hogy Isten emberi tanítókon keresztül szól hozzánk? Teljes mértékben. Ez számomra elképesztö, de így van. Miért beszél rajtunk keresztül? Mert érdekled Istent, és mert Ö szeret téged, ezért embereket fog használni, akik tanítanak a Bibliáról és ezáltal megérthesd az Ö igazságát.

Beszéljetek róla:

  • Mit tanított Isten neked Önmagáról egy tanítón vagy szónokon keresztül? Hogyan növekedtél ezek után a hitedben?
  • Gondolj néhány hatékony keresztyén tanítóra, milyen öket közösen jellemzö tulajdonságot fedezel fel bennük?
  • Mi a Szentlélek szerepe a hallásban és a Biblia tanító megértésében?


Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.28.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása