Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nagyobb teljesítőképesség nagyobb felelősséget jelent

2015. április 27. 03:00 - gyanus

"Potifár... Józsefet tette meg személyi intézőjévé. Az egész háztartását, és minden javát a gondjaira bízta. Attól a naptól fogva, amikor Józsefre bízták urának a háztartását és minden tulajdonát, Az Úr áldása volt Potifár háztartásán József miatt." (1Móz 39:4-5a NLT)

407984-500x220.png

Mennyi lehetőséged van a növekedésre?

El fogsz olvasni valamilyen könyvet a következő évben? Elmész valamilyen kurzusra? Fogsz növekedni? Fogod fejleszteni valamelyik készségedet? Meg fogsz tanulni valamilyen kapcsolatokhoz szükséges készséget? Vagy ugyanolyan leszel még 10 év múlva is, amilyen most is vagy?

A teljesítőképességed a növekedésre való lehetőséged. Ez fontos, mert azok az emberek, akik fejlődnek a tudásukban, nagyobb felelősséget kapnak a munkájukban.

Minden vezető tanuló. Abban a percben, amikor abbahagyod a tanulást, befejezed a vezetést is. A növekvő vállalkozásokhoz növekvő emberekre van szükség. Abban a percben, amint abbahagyod a növekedést, az üzlet sem tud nőni.

Vannak olyan alkalmazottak, akik 30, vagy több éve vannak a Saddleback Gyülekezetnél, és az ő elsődleges tulajdonságuk az a képességük, hogy folyamatosan növekednek és tanulnak és nem ragaszkodnak ahhoz, hogy ugyanazt a dolgot tegyék, amit mindig is tettek, hanem új módszereket próbálnak ki, és új ötletekkel állnak elő.

Ez történt Józseffel. Nőtt a teljesítőképessége úgy, hogy saját magát is fejlesztette tanulás és növekedés által. Az 1Mózes 39:4-5 azt mondja: "Potifár...Józsefet tette meg a személyi intézőjévé. Az egész háztartását, és minden javát a gondjaira bízta. Attól a naptól fogva, amikor Józsefre bízták urának a háztartását és minden tulajdonát, az Úr áldása volt Potifár háztartásán József miatt." (NLT).

Megáldja Isten azt a vállalkozást, ahol dolgozol? A gyülekezet, vállalkozás, vagy szervezet profitál abból, hogy ott vagy? Megvan a megfelelő teljesítőképességed?

Attól kezdve, hogy József lett a vezető, az Úr megáldotta Potifárt József miatt. "Minden háztartással kapcsolatos ügye gond nélkül folyt, és virultak a földjei, az állatállományával együtt." (1Mózes 39:5b). Miért? Mert Józsefnek volt teljesítőképessége.

Amikor Józsefet elvitték Egyiptomba rabszolgának, nem volt képes mindent kézben tartani. Meg kellett tanulnia hogyan gondozza a jószágokat, és a háztartást. Tanulnia kellett, és növekednie, ahogyan egyre több felelősséget bíztak rá.

Ha nem folytatod az új készségek tanulását, és azt mondod: "Ez minden, amit tudnom kell", beszűkíted a teljesítőképességedet. De ha folytatod a tanulást, a növekedés is folytatódni fog, és Isten is meg fog áldani.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a gyakorlati lépések, amiket megtehetsz ezen a héten, hogy megtanulj egy új készséget, vagy új tudást szerezz az állásoddal kapcsolatban, vagy a munkaterületeden?
  • A teljesítőképességed fejlesztésére gyakran kezdeményező képesség szükséges, és néha még áldozatokba is kerül. Miért fontos egy munkaadónak, hogy lássa ezeket a vonásokat a munkádban?
  • Fontolgatsz egy munkahely váltást, mert úgy gondolod, hogy a jelenlegi munkádban mindent elértél, amit csak lehetett? Tölts egy kis időt imában, és kérd Istent, hogy mutassa meg, hogyan tudod fejleszteni a teljesítőképességedet a munkádban, és hogyan tudsz növekedni a személyes és a szakmai területen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása