Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd magad eltéríteni a legjobbtól

2015. június 14. 03:00 - sema22

"Szerezz bölcsességet: fejleszd a jó ítélőképességet." (Példabeszédek könyve 4:5a - NLT fordítás)

Miközben azt a feladatot végzed amire Isten elhívott, az egyik legnagyobb próbatétel az, hogy a kultúra eltereli a figyelmedet. Lehetséges, hogy azért téveszted el a célt, mert ezek közül valamelyik dolog megvan az életedben?

A népszerűség eltereli a figyelmedet. Ha mindig azon aggódsz, hogy mit mondanak mások, akkor eltéveszted a saját célodat.

Az élvezetek elterelik a figyelmedet. Jó dolog ha szórakozol és jól érzed magad, de ha ez életedben a fő irány akkor eltévedsz a célodtól.

A haszon eltereli a figyelmedet. Nem szolgálhatsz egyszerre Istennek és a pénznek. Ne a hasznon legyen a fő célja az életednek.

A tulajdon eltereli a figyelmedet. Az alapján megítélni a sikert, hogy mid van állandóan arra fog sarkallni, hogy megtarts és fenntarts dolgokat.

Ha be akarod váltani amire Isten küldött akkor merned kell másnak lenned mint a többiek. Maradjon a fókusz a legfontosabb dolgon: a Jézus Krisztussal való kapcsolatodon.

Beszéljetek róla: 

  • A felsorolt figyelem elterelő dolgok közül mely az, amelyik megakadályoz, hogy elérd az Isten által elkészített legjobb dolgot az életedben?
  • Milyen gyakorlati lépéseket kell tenned, hogy ezeket a dolgokat minimalizáld az életedben?
  • Imádkozz, hogy Isten adjon neked erőt szembemenni a kulturális elvárásokkal és merj más lenni. 

 

* (Daily Hope by Rick Warren - 2015. 06. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása