Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szellemi növekedés: számolj le a régi szokásokkal!

2015. július 03. 03:00 - noemiblogol

 

„Gyakorold ezeket a dolgokat. Szenteld életed ezeknek, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki számára.” (1Timóteus 4:15b GW)

Bár az újjászületésed pillanatában teljesen új természetet kaptál, továbbra is kísérnek régi szokásaid és gyakorlataid, amelyeket le kell cserélned.

Engedd el azokat a félelmeket, amelyek megakadályozzák növekedésed! Az igazság szabaddá tesz bennünket, de először gyakran érezhetjük magunkat szánalmasnak. Az attól való félelem, hogy mi is vár ránk ha őszintén szembenézünk gyengeségeinkkel a tagadás börtönébe zárhat. Csak akkor kezdhetünk el dolgozni ezeken, ha az Úr fedi fel hibáinkat és tévedéseinket. Ezért nem növekedhetünk alázatos és fogékony szellemiség nélkül.

Ne a hibáid köré építsd fel az önazonosságod! Gyakran mondogatjuk: „Ez vagyok én…” vagy „Én már csak ilyennek születtem.” Tudat alatt aggaszthat, hogy mi is marad belőlem, ha feladom a szokásaimat, a sérelmeimet? Ez a fajta félelem határozottan gátat szabhat a növekedésünknek.

Ahogyan tegnap is írtam: a jó szokások kialakításához időre van szükség. A személyiséged szokásaid összessége. Nem követelhetsz becsületességet mindaddig, míg szokásoddá nem válik az őszinteség. Az a férj, aki legtöbbször hűséges a feleségéhez, a legkevésbé sem az! A szokásaid meghatároznak.

Emlékezz: minden nap gyakorolnod kell azokat a szokásokat, amelyek hasonlatossá tesznek Krisztushoz. „Gyakorold ezeket a dolgokat. Szenteld életed ezeknek, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki számára.” (1Timóteus 4:15b GW) 

Beszéljetek róla

  • Milyen rossz szokás határozza meg a jellemed?
  • Hogyan mutathatod meg alázattal az Úrnak, hogy készen állsz szembenézni a gyengeségeiddel?
  • Mit kell megváltoztatnod az életedben – az időbeosztásodban, a kapcsolataidban, a szabadidődben – hogy jobb szokásokat alakíthass ki?

 

*Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.16.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása