Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha növekedni akarsz, szükséged van más hívőkre

2015. július 19. 03:00 - Robin85

„Ahogy minden tag a saját munkáját végzi, ezzel segít a többinek növekedni; így az egész test egészséges, növekszik és tele van szeretettel.”

(Efézus 4:16, NLT fordítás)

A 'gyülekezeti családodban' fejlesztheted a szellemi-lelki izomzatodat. Soha nem fogsz éretté válni, ha csak dicsőítéseken veszel részt és csupán külső szemlélőként figyeled az eseményeket. Csak a gyülekezeti életbe való teljes bekapcsolódással tudsz igazán megerősödni lelkileg és szellemileg.

A Biblia azt mondja: „Ahogy minden tag a saját munkáját végzi, ezzel segít a többinek növekedni; így az egész test egészséges, növekszik és tele van szeretettel.” (Efézus 4:16, NLT ford.)

Az "egymás" kifejezést az Újszövetség több mint 50 alkalommal használja, pl. parancsba kaptuk, hogy szeressük egymást, imádkozzunk egymásért, bátorítsuk egymást, figyelmeztessük egymást, üdvözöljük egymást, szolgáljuk egymást, tanítsuk egymást, fogadjuk el egymást, tiszteljük egymást, hordozzuk egymás terheit, bocsássunk meg egymásnak, engedjünk egymásnak, legyünk egymás iránt odaszántak, stb. Ez a bibliai egyháztagság!

Ez a te 'gyülekezeti családod' iránti „felelősséged”, és Isten azt várja tőled, hogy ezt tedd a helyi gyülekezetedben. Kik azok, akik felé most ezt gyakorlod?

Könnyű szentnek lenni, amikor senki sincs a közelben, de ez egy hamis, nem kipróbált szentség. Az elszigeteltség önmegtévesztést szülhet: könnyen becsaphatjuk magunkat és azt gondolhatjuk, hogy érettek vagyunk, ugyanakkor nem álltunk még ki próbákat az emberi kapcsolatainkban.

Az igazi szellemi-lelki érettség a kapcsolatainkban mutatkozik meg.

A növekedéshez a Bibliánál többre van szükségünk - kellenek más hívők is az életünkbe. Gyorsabban és erőteljesebben növekszünk, ha tudunk egymástól tanulni és felelősséget tudunk vállalni egymás iránt. Amikor mások elmondják, hogy mit mutat és tanít nekik Isten, abból te is tanulsz, és azáltal te is növekszel.

 

Beszéljetek róla

  • Hogyan mutatkozik meg a 'gyülekezeti családod' iránti felelősséged a más hívőkkel való kapcsolataidban?
  • Miként segít a felelősségvállalás abban, hogy még érettebbé válj szellemileg és lelkileg?
  • Mit kell tenned, hogy megtudd, mit tanít Isten másoknak, és hogy tudj segíteni nekik felelősséget vállalni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 07.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása