Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csendességhez való megfelelő hozzáállás

2015. szeptember 28. 03:00 - sema22

"Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amiket az ember néz. Az ember azt nézi, ami kívülről látható, de az Úr a szívet nézi. "(I Sámuel 16:7, NIV ford.)

quiet_time.jpg

Talán megérted, hogy a lelki növekedéshez fontos a naponkénti elcsendesedés, és motivált is vagy rá, de vajon hogyan fogod megtenni?

A helyes hozzáállással kell kezdened. Isten szemében sokkal többet jelent az, hogy hogyan teszel valamit, mint az, hogy mit teszel. Egyszer Isten azt mondta Sámuelnek, hogy "Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amiket az ember néz. Az ember azt nézi, ami kívülről látható, de az Úr a szívet nézi." (I Sámuel 16:7, NIV ford.) Nagyon is lehetséges jó dolgot tenni rossz hozzáállással. 

Amikor Isten elé jössz csendességedben, hogy találkozz vele, a következő hozzáállásra van szükséged:

- Várakozás: Gyere Istenhez előretekintéssel és lelkesedéssel! Számíts arra, hogy közösségben leszel vele, és, hogy az együtt töltött időből áldást nyersz majd. Így várakozott Dávid is: "Istenem, Te vagy az Istenem, komolyan kereslek téged." (Zsoltárok 63:1, szabad ford.)

- Hódolat: Ne ess csak úgy bele Isten jelenlétébe, hanem készítsd fel a szívedet azzal, hogy elcsendesedsz előtte, és hagyod, hogy a csend kiűzze a világgal kapcsolatos gondolataidat. Figyelj Habakkuk prófétára: "Isten az ő szent templomában van, csendesedjen el előtte az egész világ." (Habakkuk 2:20, lásd Zsoltárok 89:7-et is) Isten elé jönni nem olyan, mint foci meccsre menni vagy máshogy szórakozni. 

- Éberség: Először is ébredj fel. Ne felejtsd el, hogy a Teremtővel, a Föld és Ég alkotójával, az emberiség megváltójával fogsz találkozni. Légy kipihent és éber. A legjobb felkészülés egy reggeli csendességhez már az előző este elkezdődik. Inkább pihenj le korábban, hogy kipihent legyél az Istennel való találkozáskor másnap reggel. Megérdemli a figyelmedet.

- Az engedelmességre való törekvés: Nem jöhetsz úgy a csendességre, hogy válogatsz, hogy mit fogsz és mit nem fogsz megtenni, hanem úgy, hogy bármit, és mindent meg fogsz tenni, amit Isten szeretne, ha megtennél. Jézus ezt mondja: "Mindenki, aki azt választja, hogy megteszi Isten akaratát, meg fogja tudni, hogy amit mondok Istentől jön-e vagy magamtól mondom." (János 7:17, szabad ford.) Tehát gyere te is úgy Istenhez, hogy eldöntöd, hogy tenni fogod akaratát bármi is legyen az.

Beszéljetek róla: 

  • Ha nagyon lelkes lennél a csendességet illetően, akkor mennyiben változna az meg, hogy milyen gyakran és mennyi időt töltesz Istennel?
  • Milyen időpont, hely lenne a legalkalmasabb arra, hogy a legnagyobb tiszteletet és figyelmet add Istennek?
  • Honnan fogod tudni, hogy mi Isten akarata és mit szeretne ha tennél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása