Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Másokat szolgálj, ne önmagad!

2015. október 08. 03:00 - magyarosijulia

„Mindannyian személyesen fogunk számot adni Istennek.” (Róma 14,12, NLT fordítás)

Földi életed végén meg fogsz állni Isten előtt, és Ő megnézi majd, hogy mennyire szolgáltál másokat az életeddel. A Biblia azt írja, hogy „mindannyian személyesen fogunk számot adni Istennek.” (Róma 14,12, NLT ford.)

Gondolkozz el ezen. Egy nap Isten összeveti, hogy mennyi időt és energiát szántál önmagadra, és mennyit fektettél a másoknak való szolgálatba.

Akkor minden énközpontú, önző mentségünk üres kifogás lesz: "túl elfoglalt voltam", "megvoltak a saját céljaim", "túlságosan belefeledkeztem a munkába, a szórakozásba vagy a nyugdíjra való felkészülésbe" stb. Erre Isten válasza ez lesz: "Sajnálom, a válasz rossz. Én megteremtettelek, megváltottalak és elhívtalak téged, és azt a parancsot adtam neked, hogy szolgáló életet élj. Mi az, amit nem értettél ebből?"

A Biblia figyelmezteti a nem hívőket, hogy Isten "kitölti majd a haragját és dühét azokra, akik önmaguknak élnek." Azok pedig, akik hisznek,  elveszíthetik a jutalmat, ami az örökkévalóságban várna rájuk. (Róma 2,8)

Csak akkor élünk igazán, ha másokat segítünk és szolgálunk. Jézus azt mondta, "ha meg akarod menteni az életed, elveszíted azt. Egyedül azok fogják valaha is megtudni, hogy mit jelent igazán élni, akik feladják az életüket értem és a Jó Hírért." (Mk 8,35 TLB fordítás; lásd még: Mt 10,39; 16,25; Lk 9,24; 17,33)

Ez az igazság annyira fontos, hogy ötször olvasható az evangéliumokban. Ha nem szolgálsz, akkor csak létezel, mert az élet szolgálatból áll. Isten azt akarja, hogy megtanulj másokat önzetlenül szeretni és szolgálni.

Beszéljetek róla:

  • Milyen hatással van rád az, amikor másokat szolgálsz?
  • Miért akarja Isten, hogy megtanuljunk másokat szeretni és szolgálni? Mit mond el ez Őróla?
  • Milyen szolgálatra hívott el Isten, amivel kapcsolatban te úgy gondolod, hogy nincs elég időd vagy energiád rá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása