Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Úr bölcsességére hagyatkozz, ne a magadéra!

2015. október 16. 02:12 - Babacson

" Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magd eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az Urat, és kerüld a rosszat!" (Péld 3:5-7, NLT ford. második kiadás)

Volt már olyan érzésed, hogy valami nagyon-nagyon jónak tűnt, de amikor megtetted, nagyon-nagyon rossznak bizonyult?

Az érzések hazudnak. Mindig hazudnak neked! Van egy régi countrydal, amiben az van leírva: "Hogyan lehetne rossz, amikor anniyra jó érzés?" Most viccelsz? Nagyon sok olyan dolog van, amely rossz, de abban a pillanatban éppen nagyon jónak tűnik.

Hat hónap kapcsolat után azon tűnődsz: "Mit is gondoltam?". Csak egy pár hónap az új munkahelyen, és arra gondolsz: "Hogyan ronthattam el ennyire?". Egy gyors döntés, amely olyan ártalmatlannak tűnt, azután összetörve és ijedten hagy el évekkel később.

Ha kevesebb zsákutcát és bukást akarsz az életedben, hallanod kell, amit az Ige mond neked a Példabeszédek 3:5-7-ben: "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagad, féld az Urat, és kerüld a rosszat." (NLT ford. második kiadás).

Ha valóban szeretnéd Isten áldásait az életedben megtapasztalni, Isten bölcsességére kell támaszkodnod, és nem arra, amit az érzéseid vagy a zsigereid mondanak. Bízz az Úrban és ne a saját értelmedben!

Hogyan kaphatod meg az Úr bölcsességét?

Imádkozz. Beszélj az Úrral, hagyd, hogy az Igéjén keresztül szóljon hozzád. Így kaphatod meg az Úr bölcsességét.

Az Ige azt mondja a Jakab 1,5-ben: "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja."

Isten nem akarja, hogy buta hibákat kövess el. Nem akarja, hogy folyton zsákutcába ütközz, vagy hogy bukást bukás kövessen az életedben. Isten azt akarja, hogy sikeres légy. Azt akarja, hogy bölcs döntéseket hozz az időddel, az anyagiakban és a kapcsolataidban.

Nem mintha te várnál az Ő segítségére. Ő vár rád! "Hé, itt vagyok! Bölcsességet adok, és szívesen teszem! Nem zsörtölődöm miatta. Bölccsé akarlak tenni. Csak kérned kell!"

Ha áldottá akarsz válni, el kell fogadnod az Úr bölcsességét. Ha az Úr bölcsességét meg akarod kapni, az Úr Igéjében kell elmélyülnöd.

Beszéljétek róla:

  • Gondolj egy olyan időszakra, amikor saját érzéseidre hagyatkoztál egy nagyon fontos döntésben. Mi lett az eredmény?
  • Hogyan beszél az Úr hozzád? Honnan tudod, hogy az Ő hangja szól hozzád?
  • Szerinted miért fontos, hogy időt tölts Istennel minden nap, ha tudni szeretnéd, mik a tervei számodra?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.09.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása