Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a legnagyszerűbb képességed?

2015. november 22. 03:00 - Lilla:)

"Felelősségtudóan éljétek az életet, ne úgy, mint akik nem ismerik az élet értelmét, hanem úgy mint akik ismerik." (Efézus 5:15. Phillips fordítás)

Te is és én is rengeteg nagyszerű képességet birtoklunk. Néhányunknak jól megy a matek, van aki számítógépeket javít vagy van aki varrni tud. Mindannyiunknak vannak képességei - még akkor is ha vannak időszakok, mikor másoknak kell erre rávilágítania.

Te tudod, hogy mi a legnagyszerűbb képességed?

A felelősség.

A felelősséggel tudsz válaszolni az életre. Ez tesz téged emberré - ez Isten ajándéka. Az életed nagy részét nem tudod az irányításod alatt tartani. Nem választhattad meg, hol születtél. Nem választhattad meg kiket szeretnél a szüleidnek. Nem választhattad meg, hogy kik neveljenek fel. Nem választhattad meg azokat a személyes ajándékokat és tálentumokat, amikkel a világra jöttél.

Felelősséggel tudsz minden mást kezelni. Isten szabadságot adott neked arra, hogy válaszolhass az utadba kerülő dolgokra. Így választhatsz azokra a támadásokra, amiket az élet szór rád, amik az életedet jobban támadják mint bármi mást.

Sőt, az élet több szempontból is egy teszt, hogy hogyan kezeled a felelősséget. Az örök életünknek csak egy töredékét éljük itt le. Istent nem érdekli az, hogy miket érünk el itt a földön. Őt a jellemünk érdekli.

Az elmúlt 3-4 évtizedben nagyon meredek visszaesést láthattunk kultúránkban a felelősséget tekintve. A világon sokan a következő mottó szerint élnek: "Nem vagyok felelős semmiért. Ez nem az én hibám."

Ez a nézet határozottan összefügg azzal, amit a Biblia mond: "Felelősségtudóan éljétek az életet, ne úgy, mint akik nem ismerik az élet értelmét, hanem úgy mint akik ismerik." (Efézus 5:15. Phillips fordítás)

Ha Jézus követője vagy, tudod, hogy ő az egyetlen, aki értelmet adhat az életednek. Felelősségtudóan élhetsz, mert tudod, hogy te gondoskodsz arról az életről, amit kaptál. A felelősségtudó emberek tudják a legtöbbet kihozni abból az életből, amit kaptak.

Te hogy fogod használni azt az életet, amit kaptál?

Beszéljetek róla:

  • Milyen területeken figyelted meg azt, hogy a felelőtlenség hatással van azoknak az életére, akikkel törődsz?
  • Mik azok a területek, amik hatással vannak a te életedre is? Az életednek mely területén (pl. anyagi, nevelési, kapcsolati, stb.) lehetnél sokkal felelősségteljesebb? 
  • Hogyan válhatnál sokkal felelősségtudóbbá ezen a területen?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 11. 15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása