Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Valóban számíthatsz Istenre?

2015. november 29. 03:00 - *Agota*

"Bízz az Úrban teljes szívedből, ne támaszkodj a saját értelmedre. Mindenkor emlékezz meg az Úrról, és Ő sikeressé tesz majd." (Példabeszédek 3,5-6 NCV fordítás)

6356388427610595271282450916_969748_10103227871636285_1801255318_n.jpg

Sokan azért nem bízunk teljesen Istenben az életünkkel kapcsolatban, mert igazából nem ismerjük Őt. Általában nem bízunk olyan emberekben, akiket nem ismerünk.  

Ez így van Istennel kapcsolatban is. Isten azt akarja, hogy az Ő igazi lényét ismerd meg – ne egy hamis változatot, amit az általános felfogásban hallottál. Nagyon sok népszerű mítosz kering arról, hogy kicsoda is Isten, de ezek nem igazak. 

Például, sokan úgy gondolják, hogy Isten olyan, mint ... 

Egy egyetemes rendőr: Egy nagy, rossz rendőr az égben, aki arra vár, hogy rajtakapjon minket valami rossztetten. 

Egy mennyei mikulás, aki csupán azért van ott, hogy ajándékokat osztogasson. Mosolyog, bólogat és igazából sosem figyel a rosszalkodók listájára. 

Egy nagyszerű idős ember: Ő egy öreg, öreg isten, aki nem különbözik túl sokban tőled. Megvannak a saját bukásai és hibái. Válasza sincs semmire. 

A hatalom: Mint ahogy a népszerű sci-fi sorozatban, a Csillagok háborújában is szerepel, Isten egy személytelen hatalom, amit mi a saját hasznunkra irányíthatunk. 

Ha én azt gondolnám, hogy Isten olyan, mint bármelyik népszerű téves értelmezés, akkor én sem bíznék Őbenne. A Biblia viszont egy teljesen más képet fest Isten karakteréről. 

Az az igazság, hogy Isten végtelenül megérdemli a bizalmadat, mert nincs senki más, aki képes lenne az univerzumot annyira befolyásolni körülötted, mint Ő. A Bibliában azt olvassuk, hogy „Bizonyosan Isten az én segítségem, az Úr az én megtartóm." (Zsoltárok 54,4 NIV fordítás).

Istennek megvan az ereje (és óhaja), hogy megtartson és megsegítsen, bármilyen helyzeten is mész most keresztül. Ő a legjobbat akarja neked adni az életedben – és Ő egyedül képes arra, hogy ehhez a legjobbhoz elvezessen téged. Ő az univerzum teremtője. Neki szó szerint megvan minden forrása az univerzumban, amiket mozgósítani tud érted, ha úgy döntesz, hogy Őt követed. 

A kulcs viszont, hogy bíznod kell Őbenne.

A Bibliában azt olvassuk, hogy Bízz az Úrban teljes szívedből, ne támaszkodj a saját értelmedre. Mindenkor emlékezz meg az Úrról, és Ő sikeressé tesz majd." (Példabeszédek 3,5-6 NCV fordítás). Bízhatsz Istenben mindennel kapcsolatban, mert Ő képes neked segíteni abban, hogy sikerrel járj. Ez nem azt jelenti, hogy Isten pénzt, hírnevet vagy hatalmat ad majd neked. Ha viszont bízol Istenben, Ő segít majd, hogy sikerrel járj azokban a dolgokban, amikre Ő elhívott.  

Beszéljetek róla:

  • Melyik Istenről szóló tévhit a leggyakoribb a barátaid, családod körében? És a társadalomban?
  • Hogyan változna meg valaki élete, ha igazán értené, hogy milyen is Isten?
  • Melyik életed azon területe, ahol el kell kezdened teljesen bízni Istenben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása