Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki irányítja a jövődet?

2015. december 01. 03:00 - Robin85

„És mi tudjuk, hogy minden összedolgozik Isten által azok javára, akik szeretik Őt, és akiket elhívott a céljának megfelelően." (Róma 8,28 NLT fordítás, második kiadás)

Az egyik legnagyobb félelmünk, amivel szembe kell néznünk, a jövőtől való félelem. Féltjük a jövőtől a családunkat, a barátainkat, a munkahelyünket, a közösségeinket – és minden mást ezek között.

Ez természetes. Nem mi irányítunk. De ez a felismerés Isten iránti mélyebb bizalomra kellene vezessen.

Lehet, hogy mi nem tartjuk irányításunk alatt a jövőt, Isten viszont igen. Ő alkotta meg az egész univerzumot. Ha akarná, az Úr egy pillanat alatt kiragadhatná a létezésből. Mégis, az egész történelemben a tervén dolgozik. Egy beteljesedés felé vezeti a történelmünket, a sorsa felé. Egy nap Jézus Krisztus vissza fog jönni a Földre. Ezt semmi sem akadályozhatja meg. Ugyanúgy, ahogy a történelemben dolgozik, az eseményeket ez a nap felé irányítva, Ő ugyanúgy dolgozni fog az életed céljáért, ha megengeded Neki.

A Biblia azt mondja: „És mi tudjuk, hogy minden összedolgozik Isten által azok javára, akik szeretik Őt, és akiket elhívott a céljának megfelelően." (Róma 8,28 NLT fordítás, második kiadás).
Isten Igéje nem azt mondja, hogy minden jó. Azt sem mondja, hogy mindennek Isten az oka. Ő nem okoz háborúkat. Ő nem okoz rákos megbetegedéseket. Nem tőle fakadnak az erőszakoskodások, az abortusz, a vérfertőzés, vagy a molesztálások. Nem okozza a gonoszt. Ezt mi tesszük. Isten szabadságot ad arra, hogy válasszunk. Ennek a szabadságnak az gonoszság az ára.
 
A Biblia viszont azt mondja, hogy Isten az oka mindennek, ami együtt munkálkodik a jóért. Az ostoba, gonosz, és rossz döntéseimet, amiket az életem során meghoztam, Ő jóra tudja fordítani, ha megbízok benne. A Róma 8,28 azonban nem mindenki számára ígéret. Azoknak szól „akik szeretik Istent". Azokra vonatkozik, akik bíznak Istenben és azt mondják: itt van, Uram, vedd az életem összetört darabjait és rakd össze őket újra!
 
Ezért, amikor naponta az újságok főcímeit elolvasom, nem aggódok. Természetesen, rengeteg probléma van ma a világban, de Isten még mindig irányítja azt. Isten még mindig egy beteljesülés felé vezeti a történelmünket. Isten még mindig az Ő legjobbja felé vezeti népét. Egy nap majd Isten mindent kimunkál a céljainak megfelelően.
 
Mivel Isten irányít, mindent rá bízhatunk – életünk jó, rossz és csúnya részeit is.
 
Beszéljetek róla:
 
  • Miként segít jobban bízni az Istenbe az a tudat, hogy mindent Ő irányít?
  • Hogyan láttad Istent valami jót kihozni rossz döntésekből?
  • Melyik jövővel kapcsolatos félelmed adod ma át Isten kezébe?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.11.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása