Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve a fájdalmadra

2015. december 24. 03:00 - DóriUtazik

Akik tehát az Isten akaratából szenvednek, cselekedjék tovább is a jót, és bízzák életüket Istenre, aki teremtett, és aki sosem fog cserben hagyni.” (1Pt 4,19 NLT fordítás, második kiadás)

Emlékszel, milyen volt a fényképészet, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor készítettél egy képet, először egy negatívot kaptál. Ezután ezt a filmet kellett előhívnod úgy, hogy egy sötét szobában átvilágítottad a negatívot, ami egy fotópapírra vetült. Így lett tehát a negatívból egy pozitív, színes fénykép.

Épp ez az, amit Isten tenni akar az igazságtalanságokkal az életünkben. Mindannyiunkat értek már sérelmek. Az emberek rosszul bántak velünk, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten ezeket a bántalmakat kézbe szeretné venni, átvilágítani mindet Jézus fényével, és így pozitívvá tenni őket – egy színes képet létrehozva arról az életről, amit Isten nekünk szánt.

A Biblia ezt írja: „Akik tehát az Isten akaratából szenvednek, cselekedjék tovább is a jót, és bízzák életüket Istenre, aki teremtett, és aki sosem fog cserben hagyni.” (1Pt 4,19 NLT fordítás, második kiadás). A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, amikor igazságtalanság ér, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nincs olyan bűn, amit Isten szigorúbban ítélne meg - talán a büszkeséget kivéve -, mint az igazságtalanságot.

A Szentírásban jól látható, hogy Isten mindvégig különös figyelmet szentelt azoknak az embereknek, akikkel szemben méltánytalanok voltak. Ő az igazság Istene. Ő hallja, amikor sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem kaptad meg, amiről azt gondoltad, jár neked. Istennek azonban terve van a fájdalmaddal.

Amikor Isten szeretetével átvilágítod a körülményeidet, Ő a fájdalmadat egy gyönyörű képpé változtatja. Formálja a jellemedet, erősebbé tesz, és ami a legfontosabb, felhasználja a fájdalmad.

A megtapasztalt fájdalmak nagy részére nem kapsz magyarázatot ebben az életben. Amikor a mennybe kerülsz, talán majd jobban megérted, miért történtek rossz dolgok veled. Isten azonban nem tartozik neked magyarázattal.

Itt van azonban a jó hír is: Nincs is szükséged magyarázatra. Elég, ha tudod, hogy Isten szeret téged és terve van számodra. Isten majd kiegyenlíti a számlát azzal, aki megbántott téged.

Isten nem pazarol el egy szenvedést sem. Hívd meg az örömhír fényét a fájdalmadba, és Isten használja majd a fájdalmad – a téged ért, valódi igazságtalanságot -, hogy egy gyönyörű képet alkosson a te életeden keresztül.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan használhatod a múltbeli fájdalmad, hogy másoknak segíts?
  • Hogyan fejlesztette Isten a jellemed egy általad megtapasztalt igazságtalanságon keresztül?
  • Megtorlás helyett, mit gondolsz, mit szeretne Isten, hogyan kezeld azt az embert, aki veled szemben igazságtalanul járt el? Milyen hatással lesz rád, ha szeretettel reagálsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.17)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása