Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imáid feletti láthatatlan harc

2016. január 31. 03:00 - Molyhoslepke

„Nem vér és test ellen harcolunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötét urai ellen, a magasságbeli gonosz lelkek ellen.” (Efézus 6,12 Egyszerű fordítás)

Egy láthatatlan harc folyik egy olyan birodalomban, amelyet fel sem tudunk fogni elménkkel. Nem látjuk, nem érezzük. Ennek ellenére egy másik dimenzióban ez a csata untalan folyik: a jó és a rossz, Isten és a Sátán, az angyalok és a démonok között.

Ami azt illeti, te épp belecsöppentél ennek a közepébe. Ha Isten gyermeke vagy, a Sátán gyűlöl téged, és össze akar zavarni.

Az Efézusi levél 6,12 ezt írja: „Nem vér és test ellen harcolunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötét urai ellen, a magasságbeli gonosz lelkek ellen.” (Egyszerű fordítás).

kard_imaharc.jpg

Ha te itt elmondasz egy imát, fenn azért folyik a harc, hogy milyen választ kapj. Amíg várakozol, a Sátán céltáblaként használt téged. Megcéloz a kétség, az elcsüggedés, a csalódottság, a késlekedés és a depresszió nyilaival. A Biblia felhívja figyelmünket arra, hogy fel kell készülnünk a gonosz támadásaira.

Az az igazság, hogy a Biblia nem sokat árul el erről a színfalak mögött zajló háborúról, ami az imáink felett folyik, de rövid betekintést nyerhetünk Dániel könyve által.

Dánielnek látomása volt egy angyalról, aki ezt mondta neki: „Dániel, ne félj! Isten hallja imád, amióta megalázkodtál, hogy megértést nyerj. Azért jöttem, hogy válaszoljak imáidra. Perzsia gonosz ura utamban állt 21 napig. Ezután az egyik főangyal, Mihály jött segítségemül, mert egyedül voltam Perzsiában.” (Dániel 10,12-13).

Talán ez az egyik legmegrázóbb igevers, amit valaha olvastál. Azt írja, Dániel imája egy ideig megválaszolatlan maradt, már el is kezdett csüggedni. Ekkor jelent meg az angyal, és azt mondta neki, hogy azért jött, hogy választ adjon az imára. Azt mondta Dánielnek, hogy az első naptól kezdve hallották az imát, de az érte folytatott küzdelem olyan ádáz volt, hogy Mihály arkangyalnak személyesen kellett segítséget nyújtania a viadalban. De az angyal azért jött, hogy Dánielt biztosítsa afelől, hogy imája meghallgattatik.

A te esetedben is gyakran ez történik, amikor az Úr válaszára vársz. Nem tudhatod, milyen harc folyik a háttérben ügyed miatt. Fontos, hogy ne téveszd szem elől, hogy a késés nem egyenlő az elutasítással. Ha késik az imaválasz, nem azt jelenti, hogy Isten nem foglalkozik vele. Azt jelenti, hogy küzd érted!

Ne csüggedj hát el! Imádkozz kitartóan!

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos, hogy Dániel megalázkodott, hogy meg tudja majd érteni a választ?
  • Milyen imát mondhatsz, amíg vársz Isten válaszára?
  • Fontos számodra az a tudat, hogy a válasz már úton van? Segít a várakozásban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása