Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig gondoskodik. A te dolgod az, hogy kérd erre!

2016. február 15. 03:00 - Á. Bözse

„Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (Róma 8:32, NLT fordítás)


man-in-prayer-e1447215699728.jpg

Amikor gyerek voltam, ha szükségem volt valamire, édesapámhoz fordultam. Néha, amit szerettem volna drága volt, de emlékszem, hogy egyszer sem aggódtam azon, hogy édesapám honnan fogja előteremteni a pénzt arra, amire nekem szükségem volt. Ez nem az én dolgom volt! Édesapám dolga volt, hogy kitalálja, hogy honnan fog érkezni a pénz. Nekem gyerekként csak az volt a dolgom, hogy kérjek.

Nem a te dolgod kitalálni, hogy Isten hogyan fog gondoskodni rólad. Neked csak kérned kell őt.

A Bibliában, Jakab 4:2-ben azt olvassuk, hogy „Azért nincs nektek, mert nem kéritek.” (NIV fordítás)

Itt van a második kulcs a stressz kezeléséhez: Aggódj kevesebbet és kérj többet. Aggódás helyett imádkozz mindenért.

A Róma 8:32 azt írja, hogy „Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (NLT fordítás)

Ha Isten megoldotta a legnagyobb problémádat, akkor ahhoz képest minden más kicsinek tűnik. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon a bűneidért, akkor nem gondolod, hogy szeret téged annyira, hogy segítsen a pénzügyeidben is? Nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy segítsen az egészségedben? A kapcsolataidban? A karrier döntéseidben? Egy üzlet lezárásában? Egy határidőben?

Nincs olyan terület az életedben, ami Istent ne érdekelné. Előre tudja, hogy mire van szükséged, de ettől még azt akarja, hogy kérd azt tőle. Aggódás helyett, imádkozz mindenért.

Beszéljetek róla

  • Mi tart vissza attól, hogy kérd Istentől azokat a dolgokat, amikre szükséged van?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy kérd tőle a dolgokat, amikre szükséged van, ha pontosan tudja, hogy mi az?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása