Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog akarsz lenni? Énekelj hálaéneket az Úrnak!

2016. február 28. 03:00 - Á. Bözse

"Énekeljetek hálaéneket neki, dicséretet énekeljetek az Istenünknek!" (Zsoltárok 147,7a LB)

A szellemi utad egyik legfontosabb eleme, hogy megtanulj hálát mondani Istennek azért, amit nekünk adott. Szóval hogyan fejezed ki a hálád Istennek, ami életed ennyire fontos része?

Az egyik leglényegesebb módja ennek az éneklés. A Biblia azt mondja: "Énekeljetek hálaéneket neki, dicséretet énekeljetek az Istenünknek!" (Zsoltárok 147,7a LB) Semmi sem ébreszt rá olyan gyorsan Isten jelenlétére, mint az, hogy énekkel dicséred Őt. Még az sem számít mennyire vagy zenei tehetség. A Biblia arra indít minket, hogy hallassunk egy örömteli zajt. Még a disznók is ezt teszik, amikor esznek! Ha a disznók is képesek örömteli hangot hallatni, akkor te annál inkább.

A kereszténység egy éneklő hit. Több dal van Jézus Krisztusról, mint bármi, vagy bárki másról, beleértve a szerelmet. Ezért kell egy helyi gyülekezethez tartoznod. Ez nem csak azt jelenti, hogy hetente hallasz egy üzenetet a Bibliából. Legalább egyszer egy héten, szükséged van arra az érzelmi megnyilatkozásra, amit az Istennek énekelt háladal ad. Ha ez nem gyakorlod, a szíved ki fog száradni. Nem lehetsz egészséges keresztény csak a prédikációk által. Az üzeneten és a zenén át megnyilvánuló benyomásokra is szükséged van.

Felfedeztem, hogy amikor legkevesebb kedvem van énekelni, akkor kellene a leginkább mégis megtennem. Amikor a szívem hideg, akkor az Úrnak énekelt háladalokon keresztül meg kell újulnom, fel kell újra épülnöm, fel kell töltődnöm. Azt vettem észre, hogy a mozgalmas időbeosztásomban a zenehallgatás és az Istennek énekelt háladal megújítja a lelkemet.

Szóval kapcsold be a kedvenc dicsőítő énekeidet, vagy találj egy jó keresztény rádiót és énekelj vele. Köszönd meg Istennek mindazt, amit neked adott. És hallass egy örömteli zajt az Úrnak, amíg hallgatod.

Beszéljetek róla

  • Mik a kedvenc dicsőítő énekeid? Miért szereted őket?
  • Mi tart vissza téged az énekléstől, amikor egyedül vagy amikor közösségben dicsőítesz?
  • Mesélj egy olyan időről, amikor az Istennek énekelt dicséret segített felemelni a hangulatod.

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása