Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog akarsz lenni? Engedd, hogy az adakozás felszabadítsa a szíved!

2016. március 02. 03:00 - Florabell

"Valamikor értékesnek tartottam ezeket a dolgokat, de mióta tudom, mit tett értem Jézus, meggyőződtem arról, hogy valójában értéktelenek." ( Filippi 3:7, NLT fordítás)

Minden alkalommal, amikor adsz valamit, kiderül, hogy mit tartasz igazán fontosnak. Mondd meg, mire költöd a pénzed, mivel töltöd az idődet, és megmondom, mi számít neked igazán. Az időbeosztásod talán arról árulkodik, hogy neked a gyerekeid a legfontosabbak. A kiadásaid talán arról beszélnek, hogy leginkább a hobbid számít neked.

Ha nincs Microsoft-részvényed, valószínűleg nem nagyon érdekelnek a cég ügyei. De ha részvényes leszel, már számítani fog neked, hogy sikeres-e a cég, hiszen amibe a pénzed fekteted, abban a szíved is benne van.

A Filippi 1:10-ben azt írja a Biblia: "Azt akarom, hogy megértsétek, mi számít igazán." (NLT fordítás)

Mi az, ami az életben igazán számít? Nem az, hogy vagyont gyűjts, az élet nem a dolgok felhalmozásáról szól. Hiába gyűjti össze valaki a világ legtöbb kacatját, ha meghal, ugyanúgy halott lesz, mint bárki más.

Az élet nem a tárgyakról szól, hanem arról, hogy megtanuljunk szeretni. Ha életed végén nagy halom tárgyat birtokolsz, de elidegenedtél a feleségedtől és a gyerekeidtől, akkor elvétetted a célt. 

Ha nagylelkűen bánsz az időddel, a pénzeddel, az energiáddal, az erőfeszítéseiddel, akkor azt fejezed ki, hogy neked Isten és az emberek számítanak igazán. Ami igazán fontos, az a szeretet.

Pál erről beszél a Filippi 3:7-ben: "Valamikor értékesnek tartottam ezeket a dolgokat, de mióta tudom, mit tett értem Jézus, meggyőződtem arról, hogy valójában értéktelenek."

Hogyan szabadulhatsz ki az anyagiasság markából? Csak egy út van. A szerzés ellenszere az adakozás. Minden alkalommal, amikor Istennek, vagy másoknak adsz, megtöröd életedben az anyagiasság hatalmát.

"Mi a menny polgárai vagyunk, ahol az Úr Jézus Krisztus is él" (Filippi 3:20a). Nem az az életed célja, hogy az "itt és mostnak" élj. Az örökkévalóságra gyűjtesz! Az örökkévalóságnak nem ezen az oldalán kell felhalmoznod - amit emberekbe és kapcsolatokba fektetsz, az fog számítani odaát. A menny fényében éld az életed!

Beszéljetek róla:

  • Ha valaki átnézné az időbeosztásodat, mit mondana, mi a legfontosabb neked?
  • Ha valaki átnézné, hova, kinek adod a legtöbb pénzt, mit mondana, mi számít neked igazán?
  • Amikor adsz, kérdezd meg magadtól: "mi a motivációm?"

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása