Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tíz módon támaszkodunk Isten kegyelmére

2016. március 08. 03:00 - Babacson

"...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Keresztényként, akkor vagyunk hajlamosak a kegyelemre gondolni, ha az a megváltásunkkal kapcsolatos. Ugyanakkor a kegyelem sokkal több annál, mint ahogyan Krisztushoz jöhetünk. Egész keresztény sétánk Isten kegyelmével kell, hogy legyen betöltekezve.

Nem tehetünk semmit benne vagy érte, ami végezetül ne az ő kegyelméből lenne. Az ige azt mondja: "...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Valójában a kegyelemnek tíz nagyszerű előnye van az életünkben.

  • Kegyelem által váltattunk meg. Az egyetlen út a Mennyországba a kegyelem ajtaján keresztül vezet. Nem tudod megszerezni. Nem tudsz megdolgozni érte. Nem tudod megvenni sem. (Efézus 2:8-9)
  • Kegyelem által bocsáttatunk meg. Habár nem érdemeljük meg, mégis Ő az, aki tisztára törli a táblánkat kegyelme által. (Ézsaiás 43:25)
  • Kegyelem által tartatunk meg. Isten sosem fog olyat kérni tőled, amelyhez ne adná meg a képességet és az erőt. Ennek a képességnek és erőnek a neve kegyelem. (Filippi 2:13)
  • Kegyelem által gyógyulunk meg. Isten meggyógyítja az összetört szíveinket és bekötözi a sebeinket, még ha nem is érdemeljük meg. (Zsoltárok 147:3)
  • Kegyelem által szabadulunk meg. A kapcsolatunk Jézussal nem egy csomó feladat, amiket teljesítenünk kell. Sokkal inkább megpihenés mind abban, amit az Úr adott nekünk. Ha a keresztény életed nem a Krisztusban való megpihenés élete, akkor a törvényeskedés felé haladsz. (Máté 11:28-30)
  • Kegyelem által kaptunk talentumokat. Isten mindannyiunknak adott adottságokat, hogy valamit nagyon jól tudjunk végezni, és azért vagyunk, hogy ezeket a képességeket érte használjuk. (Róma 12:6)
  • Kegyelem által használtatunk. Isten arra használ minket, hogy véghez vigye az akaratát ebben a világban, nem azok a dolgok által, amelyeket megteszünk, hanem csupán kegyelme által. (Efézus 3:7)
  • Kegyelem által maradunk a megváltásban. Nem veszíthetjük el a megváltást, mert ez egy ajándék Istentől. Ha kiérdemelhetnéd, abban a pillanatban, amikor már nem érdemelnéd meg, elveszítenéd. (Júdás 1:24)
  • Kegyelem által átformálódunk. Kegyelme által Isten újjá tesz minket és a gondolkodásunk megújításával.
  • Kegyelem által leszünk éretté. Isten munkáját bennünk, azt hogy egyre inkább Jézusra hasonlítunk nem kiérdemeltük vagy saját erőfeszítéseinkkel érhetjük el, hanem csakis az Ő kegyelme által. (2 Péter 3:18)

Isten kegyelme valóságos és erővel teljes az életünkben. Lehet, hogy végignézel ezeken az előnyökön és azon gondolkodsz, hogy "Hogyan is kaphatnám meg Isten kegyelmét?" A holnapi áhítat erre a kérdésre ad majd választ.

Beszéljetek róla

  • A tíz előnyből melyik az, amelyiket a legnehezebben fogadod el? Miért?
  • Hogyan vehetnéd a kegyelem fentebb említett egyik előnyét, és hogyan tudnál segíteni valakinek, hogy azt megértse és alkalmazni tudja az életében?
  • Mit segít megtenni vagy megváltoztatni az életedben a kegyelem előnyeinek ismerete?  

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása