Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A célok növelik a hitedet

2016. április 11. 03:00 - K. Juc

"Legyen a hitetek szerint!" (Máté 9:29b, Egyszerű fordítás)

Minden alkalommal, mikor kitűzöl egy célt, valójában azt mondod: „Hiszem, hogy Isten azt szeretné, hogy a megadott dátumig a következő dolgot elérjem”. Ez egy hitbeli kijelentés.

Ha nagy célt fogalmazol meg, akkor Isten is nagyban fog munkálkodni. Ha közepes célt tűzöl ki, akkor közepes mértékben fog munkálkodni. Ha kis célt fogalmazol meg, akkor kicsiben fog cselekedni.

Ebből láthatod, hogyan növelik a célok a hitedet. Nem csak azt bizonyítják, hogy bízol Istenben, de azt is megmutatják, hogy mennyire. A Biblia azt mondja: Legyen a hitetek szerint!” (Máté 9:29b, Egyszerű fordítás)

Ez azt jelenti, hogy a célkitűzés elmulasztása is célkitűzés. Azzal, hogy nem tűzöl ki célt, máris kitűztél egyet: hogy ugyanolyan maradsz, mint amilyen eddig voltál. 

Figyeld meg, hogyan is működik ez:

  • Ha megkérdezlek, milyen célod van az egészségeddel kapcsolatban, és azt feleled, nincs ilyen jellegű célod, akkor a célod valójában az, hogy ugyanolyan maradj.
  • Ha megkérdezlek, milyen kapcsolati céljaid vannak, és azt mondod, neked ilyen nincs, akkor a célod az, hogy ne javuljanak a kapcsolataid.
  • Ha rákérdezek, milyen pénzügyi célod van, és hogyan akarsz megszabadulni az adósságtól, és erre azt válaszolod, hogy nem tűztél ki ilyen célt, akkor a célod az, hogy adósságban maradj.
  • Ha megkérdezem, milyen célt tűztél ki a karriereddel kapcsolatban, és erre azt mondod, hogy nincs ilyen célod, akkor a célod valójában az, hogy sodródj.

Ezért tanít bennünket a Biblia arra, hogy legyenek céljaink. Megedződik általuk a szellemünk. Fejlesztik a jellemünket és növelik bennünk a reménységet.

Beszéljetek róla:

  • Miként mutatják meg a céljaid, hogy mekkora a bizalmad Istenben és abban, hogy nagy dolgokat tesz meg az életedben?
  • Melyik az a terület, amelyet elhanyagoltál, és ahol nem tűztél ki célt?
  • Milyen célt fogsz kitűzni ma annak érdekében, hogy az életed minden területén folyamatosan növekedj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása