Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak azt irányíthatod, amit ismersz

2016. április 16. 03:00 - Lilla:)

"... ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint." (Róma 12:3b)

28b5fd8.jpg

Az első és legnagyobb korlát, amely útban áll az életed bármely területének megváltoztatásánál: a büszkeséged.

Tény, hogy senki sem tökéletes. Én sem vagyok tökéletes. Te sem vagy tökéletes. A pápa sem tökéletes. A Biblia szerint semmi sem tökéletes a földön kivéve Isten Szavát. A bűn miatt minden sérült ezen a bolygón.

Ennek ellenére megpróbálunk mindenkit lenyűgözni és úgy csinálunk, mintha minden tökéletesen rendben lenne. A gond az, hogy ha maradandó változást szeretnél az életedben, akkor először is alázatosan fel kell mérned a jelenlegi körülményeidet és elfogadni azt, hogy nem vagy tökéletes. El kell fogadnod, hogy neked is vannak problémáid a pénzügyeiddel, az egészségeddel, vagy bármivel, amivel éppen küzdesz az életedben.

A Róma 12:3-ban azt olvassuk, hogy "... ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint."

Készen állsz arra, hogy feltedd azt a kérdést a hozzád legközelebb állóknak, hogy "Miben kellene megváltoznom?" Van bátorságod hozzá, hogy megkérd a többi embert, hogy legyenek őszinték veled ezzel kapcsolatban?

Miért olyan fontos ez? Mert csak azt tudod irányítani, amit ismersz is. Ha nem ismered a hited mértékét, akkor az nem tud növekedni. Ha nem ismered az egészségi állapotodat, akkor nem tudod azt jobbá tenni és növelni. Ha nem ismered az anyagi helyzetedet, akkor nem tudsz kitűzni magad elé pénzügyi célokat. Ha nem tudod, hogy hol tart a lelki életed, az elhivatottságod vagy a kapcsolataid, akkor ezeken a területeken nem tudsz fejlődni. Csak azt tudod irányítani, amit ismersz.

Szintén fontos, hogy rögzítsd a haladásod, az elért célokat egy naplóban, egy felvételen vagy bármilyen egyéb módon. Ha kitűzöl magad elé néhány egészségügyi, pénzügyi vagy bármilyen más célt, rögzítsd az évek során történt haladásod, így láthatod majd, hogy hogyan fejlődtél.

Nézd meg, hogy hol vagy most és megismerheted merre akarsz menni.

Beszéljetek róla:

  • Kik azok az emberek az életedben, akiknek meg tudsz nyílni, akikkel őszinte tudsz lenni?
  • Az életed mely területeit kellene felmérned, hogy reális célokat és változásokat tudj kitűzni magad elé?
  • Milyen módokon tudod nyomon követni a növekedésed és haladásod?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása