Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Olyan közel vagy Istenhez amennyire te magad választod

2016. május 30. 03:00 - Babacson

Minden más jelentéktelen összehasonlítva Jézus Krisztus, az én Uram ismeretének örökkévaló értékéhez képest. Az Ő kedvéért elvetettem minden mást, szemétnek ítélve, azért hogy Krisztust megnyerhessem. (Filippi 3,8 NLT fordítás, második kiadás)

Soha nem válsz Isten barátjává a szabadidődben. Isten megismerését kell a legfontosabbnak tenned a saját életedben.

Pál ezt így mondja: „Minden más jelentéktelen összehasonlítva Jézus Krisztus, az én Uram ismeretének örökkévaló értékéhez képest. Az Ő kedvéért elvetettem minden mást, szemétnek ítélve, azért, hogy Krisztust megnyerhessem." (Filippi 3,8 NLT fordítás, második kiadás).

Te ezt teszed? Teljes szívedből keresed Istent minden nap?

Emlékezz: olyan közel vagy Istenhez, amennyire te magad választod. Akkor válsz Isten barátjává, amikor te magad akarsz azzá válni. 

Nem hibáztathatsz senki mást. Nem hibáztathatod a feleséged, a férjed, a szüleid, de még a gyermekeidet sem. Olyan közel lehetsz Istenhez, amennyire te választod, és ha távol érzed magad Tőle, akkor tippelj: ki mozdult el? Nem Őt tetted az életedben a legfontosabbá.

Ismerni és szeretni Istent a legnagyobb kiváltságunk és szeretve lenni Isten által a legnagyobb örömünk. 

Észrevettem, az alapján, hogy mivel hencegnek az emberek, meg tudod mondani, hogy mi a fontos számukra.Ha a gyermekeik a legfontosabbak, azzal kérkednek. Ha a munkájuk, akkor pedig azzal. Ha az utazás és az élmények szerzése a legfontosabb, akkor pedig azzal hencegnek. Ha pedig a bulizás vagy új ruhák vásárlása az, amiről a legtöbbet beszélsz, akkor találd ki, mit értékelsz a legjobban? Arról hencegsz, amit a legjobban értékelsz.

Isten azt mondja a Jeremiás 9,23-ban, „A bölcseknek nem kellene dicsekedni a bölcsességükkel, sem az erős az erejével, sem a gazdag a gazdagságával. Ha bárki dicsekedni szeretne, dicsekedjen azzal, hogy ismer és ért engem." (TEV fordítás)

Miért? Mert erről szól az élet. Ismerni Istent – ez számít a leginkább. Az univerzum Istene szeret téged és kapcsolatot akar veled. Istenhez közelebb kerülve nyered meg a békét és a látást. Ez az Örömhír!

Beszéljetek róla:

  • Hogyan kell átrendezned az életed, hogy Isten megismerése váljon a legfontosabbá?
  • Mit mondanának az emberek, mi a legfontosabb a számodra az alapján, amiről a legtöbbet beszélsz?
  • Hogyan tudsz dicsekedni az Istennel való kapcsolatoddal a mindennapi beszélgetések során?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.05.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása