Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt akarja, hogy add tovább, amit kapsz

2016. június 21. 03:00 - FodorImi

„Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret élelemként, titeket is el fog látni minden szükséges vetőmaggal, növekedést ad, és nagylelkűségetekből bőséges aratást hoz. Ő mindig elég gazdaggá tesz ahhoz, hogy minden időben nagylelkűek legyetek, hogy sokan adjanak hálát az Istennek a tőletek kapott ajándékokért. Mert ez az általatok végzett szolgálat nem csak Isten embereinek a szükségeit tölti be, hanem Isten iránti hálára is indít." (2Korinthus 9,10-12 TEV fordítás)

Amit Isten nekem ad azt rajtam keresztül tovább akarja adni.

Isten olyan embereket keres, akikkel meg tudja áldani a világot. Körülnéz, és azt kérdezi: „Csésze vagy cső akarsz lenni?" Ha csésze vagy, meg leszel töltve, és ennyi. Ha azonban ezt mondod: „Istenem, egy cső akarok lenni, hogy rajtam keresztül kiáraszthasd áldásaidat más emberek felé”, akkor olyan ember leszel, akit Isten meg akar áldani.

A 2Korinthus 9,10-11-ben azt mondja a Biblia: „Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret élelemként, titeket is el fog látni minden szükséges vetőmaggal, növekedést ad, és nagylelkűségetekből bőséges aratást hoz. Ő mindig elég gazdaggá tesz ahhoz, hogy minden időben nagylelkűek legyetek, hogy sokan adjanak hálát az Istennek a tőletek kapott ajándékokért.” (TEV fordítás).

Ez az ígéret azon alapul, hogy hajlandó vagy megosztani azt, amit ő ad. Akarod továbbadni Isten áldását másoknak?

Mondhatod, „Várjunk csak egy percre! Én nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy nagylelkű legyek.” De igen, az vagy! Nem számít, mennyivel rendelkezel, lehetsz nagylelkű. A Bibliában van egy történet egy asszonyról, akinek csak két fillérje volt, mégis mind odaadta. Az csak egy közhely, egy tévhit, hogy „Nincs elég, amiből adhatnék.” Mindig tudsz adni valamit. Tény, hogy van valamid, amit adhatsz, Isten pedig próbára tesz. A 12. vers azt mondja: „Mert ez az általatok végzett szolgálat nem csak Isten embereinek a szükségeit tölti be, hanem Isten iránti hálára is indít.

Mikor nehéz időszakon mégy keresztül, és ezt mondod: „Istenem, nem sok, amim van, de bármi is az, meg akarom osztani. Kevés étel van itthon, de meg akarok hívni valakit ebédre. Meg akarom osztani, amim van”, akkor Isten megígéri, hogy három dolgot megtesz érted. Először, szellemileg növekedni fogsz, másodszor, használni fog más emberek szükségeinek betöltésére, és harmadszor, Istent dicsőíteni fogják.

Amikor adsz abból, amid van, Isten olyan módon nyitja  meg áldásainak ajtaját, ahogy el sem tudod képzelni!

Beszéljetek róla:

  • Kivel oszthatod meg Isten áldásait ezen a héten?
  • Ha azt gondolod, hogy most éppen nincs annyid, amiből adni tudnál, mit gondolsz, mit vár Isten tőled?
  • Adakozásodon keresztül hogyan áldott meg Isten téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása