Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy bölcs: Nézz előre és nézz szembe a valósággal

2016. augusztus 09. 03:00 - Anika Enikő

„A bölcs ember előrenéz. Az ostoba becsapja magát, és nem szembesül a tényekkel." (Péld 14,8 TLB fordítás)

Sok ember jól indul el az életben, de az útvesztőkben nem tudnak fejlődni, mert nem számolnak a csapdákkal. Ám a Biblia azt mondja, hogy a bölcs ember előre néz és szembenéz a valósággal.

Ahogy terveket szövögetünk az életünkre nézve olyan csapdákkal találjuk szembe magunkat, mint a kulturális nyugtalanság, a kétségek hangja, kísértésekkel teli rövidebb vagy könnyebb utak, valamint elbátortalanító késedelmekkel. Nézd csak meg Noét: neki is csapdákkal kellett szembenéznie, miután Isten megmondta neki, hogy építse meg a bárkát, de legyőzte azokat – és te is le tudod győzni a tieidet.

Na már most ez nem jelenti azt, hogy Isten egy olyan vakmerő célt tűz ki neked mint a bárkaépítés, de imádkozom, hogy a következő 10 évre valami nagy céllal bízzon meg, sőt egy vakmerővel.

A Biblia azt mondja: „A bölcs ember előrenéz. Az ostoba becsapja magát, és nem szembesül a tényekkel." (Péld 14,8 TLB fordítás). De azzal, hogy előre nézünk, nem csupán felkészülünk és kiszúrjuk a csapdákat, amikor szembekerülünk velük, hanem fel is szerelkezünk tervekkel, melyek segítenek nekünk, hogy olyan férfiakká és nőkké váljunk, amilyenekké Isten szeretné, hogy váljunk.

Kérd Istent, hogy segítsen célokat kitűzni neked az életed következő évtizedére; mert akkor készen fogsz állni arra, hogy előre lépj és megtanulod kezelni a csapdákat, és feltételezhetően ezek a célok abba az irányba vezetnek téged, amerre Isten szeretné, hogy menjél.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a leckék, amiket megtanultál az elmúlt 10 évből, és amelyeket alkalmazhatod a következő évtizedeidre?
  • Amikor a jövődre tekintesz, mivé szeretnél válni? Mit szeretnél, hogy Isten beteljesítsen az életedben?
  • A céljaid mi módon tükrözik Isten hatalmát az életedben? Mersz nagyot álmodni, mert egy nagy Istent szolgálsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása