Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten családja segít, hogy növekedj a tanítványságban

2016. szeptember 21. 03:00 - FodorImi

„Krisztus Teste tökéletesen összeilleszkedik. Amint mindegyik rész végzi a saját feladatát, ezzel segíti a többieket a növekedésben, így az egész test egészséges, növekszik, és telve van szeretettel.” (Efézus 4:16 – NLT fordítás, 2.kiadás)

Isten nem akarja, hogy szellemi kisbaba maradj. Azt mondja: „Nőj fel! Nem akarom, hogy egész életedben szellemi csecsemő maradj! Azt akarom, hogy válj olyanná, mint Krisztus! Azt akarom, hogy növekedj!”

Azonban ezt meg kell értened: Egyedül, magad nem tudod megtenni. A kisbabák sem tudnak a maguk erejéből felnőni. Szükségük van családra. És neked is szükséged van egy szellemi családra, éppúgy, ahogy szükséged volt valaki segítségére amikor fizikailag fiatal voltál, hogy felnövekedj.

A Biblia azt mondja: „Krisztus Teste tökéletesen összeilleszkedik. Amint mindegyik rész végzi a saját feladatát, ezzel segíti a többieket a növekedésben, így az egész test egészséges, növekszik, és telve van szeretettel.” (Efézus 4:16 – NLT fordítás, 2. kiadás)

Lelkipásztorként az a feladatom, hogy biztosítsam az növekedést az emberek számára a gyülekezetünkben. Ez a feladata minden pásztornak, gyülekezeti vezetőnek, Biblia tanulmány vezetőnek, kiscsoport vezetőnek. Tény, hogy a Biblia ezt mondja ezekről az emberekről: „Az a rendeltetésük, hogy felkészítsék Isten népét a szolgálatra, és építsék Krisztus testét, míg eljutunk az érett felnőttkorra, felnövekszünk Krisztushoz, aki a minta.” (Efézus 4:12-13, GW fordítás) A Saddleback Gyülekezetben mindig ezen gondolkozunk: „Uram, hogyan segíthetjük őket a növekedésben?”

A Bibliának van egy szava erre a növekedésre. Úgy hívja, tanítványság. A tanítványság a szellemi csecsemőkortól a szellemi felnőtté válás folyamata. Azt jelent, hogy növekszel a hitedben. Erősödsz. Fejleszted az izmaidat.

Hogyan növekedhetsz tanítványként?

A Biblia elmondja az ApCsel 2:41-42, 46-ban, hogyan növekedtek az első gyülekezetben: „Azok, akik hittek … bemerítkeztek, és csatlakoztak a gyülekezethez – azon a napon mintegy 3.000 ember. A hívők mindannyian odaszánták magukat az apostolok tanítására, a közösségre, ételük megosztására (beleértve az úrvacsorát is) és az imádságra. Minden nap rendszeresen együtt dicsőítették az URat a templomban, a házaikban kis csoportokban összejöttek úrvacsorázni, és hálaadással, nagy örömmel megosztották az ételüket.” (NLT 2.kiadás / TLB fordítása)

Először hiszel. Aztán bemerítkezel. És fontos, hogy válassz egy gyülekezeti családot, vegyél részt a nagy gyülekezeti Istentiszteleten, dicsőítésben és a kiscsoportos közösségben. Tanulj a gyülekezetben a vezetőktől. Tanulj a társaidtól. Kötelezd el magad, hogy szellemileg növekedsz, mint tanítvány, mint Krisztus Testének tagja!

Beszéljetek róla

  • Mi tart vissza attól, hogy csatlakozz egy gyülekezeti családhoz?
  • Hogyan növekednél, mint tanítvány, ha csatlakoznál Krisztus Testéhez?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy más emberek szerepet játsszanak a te szellemi növekedésedben?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2016.09.14.)

Save

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása