Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félsz a visszautasítástól? Ne feledkezz meg az örökkévalóságról...

2016. november 25. 03:00 - mirjam07

„Ezt mondja az Úr: Én vagyok az, aki megerősítelek. Miért félsz halandótól, akinek az élete múlandó, mint a fű?" (Ésa 51:12, GNT-fordítás)

Az egyik módja annak, hogy legyőzd az elutasítástól való félelmet, az, ha megfelelő szemszögből nézed a dolgokat. Figyelhetsz mások véleményére, de sose értékeld túl azt.

A mai Ige-versünkben Ézsaiás azt mondja, hogy ideiglenesen tartózkodunk a Földön, miért félnénk hát más emberek véleményétől? A többi ember nem Isten, az ő véleményük úgysem tart örökké.

Ézsaiás azt mondja, ha halandó ember kritizál vagy bírál, ne aggódj amiatt. Isten az, aki számít. Ne feltételezd azt, hogy annak az embernek az ítélete megdönthetetlen, vagy hogy egyenesen Istentől jön. Nem kell automatikusan elfogadni senkinek a kritikáját vagy bírálatát. Ítéld meg aszerint, hogy mennyire számít.

Miért mondom ezt? Mert amikor az emberek jóváhagyása vagy elfogadása válik a legfontosabbá a számodra, akkor kiteszed magadat az elutasítástól való félelemnek.

A Biblia ezt mondja. „Mit is lehetne még hozzátenni ezekhez? Mivel Isten velünk van, ki lehet ellenünk?!" (Róma 8:31, EFO). Ha felismered, hogy Isten veled van, és elfogad, képes leszel ellenállni még egy erőteljes elutasításnak is.

Bizonyos embereknek csak a népszerűség, a hírnév, a taps számít. Mit gondolnak rólam mások? Milyennek látnak engem a többiek?" Sokaknak csak az imázs", a mások által róluk alkotott kép számít.

Ha így élsz, nagyon ki leszel szolgáltatva más emberek véleményének. Ha mások úgy gondolják, hogy vesztes vagy, akkor el is fogod hinni, hogy az vagy, és ha ők azt hiszik, bolond vagy, akkor elhiszed te is! Ugye, nem akarsz így élni?

Isten nem akarja, hogy így élj. Ő ezt mondja neked: Miért figyelsz oda rájuk? Ők csak halandó emberek. Én vagyok az, aki számít. A ő életük olyan múlandó, mint a fű." (Ésa 51:12)

Pál azt mondja, az ő életének célja az, hogy Istennek tetsszen, ne embereknek. „Úgy hangzik ez, mintha emberek tetszését próbálnám elnyerni? Egyáltalán nem! Én Isten tetszését akarom elnyerni! Emberek körében való népszerűségre törekszem? Ha még mindig erre törekednék, nem lennék Krisztus szolgája."  (Gal 1:10)

Pál azt mondja, van választási lehetőségem. Dönthetek, hogy Isten tetszésére vagy az emberek tetszésére akarok élni.

Kinek szeretnél jobban a kedvére tenni? A tömegnek vagy Istennek? Pál azt mondja, hogy nem élhetsz Isten és az emberek tetszésére is egyszerre. El kell döntened, ki előtt akarsz jó benyomást kelteni. De tartsd észben mindig, hogy kinek a tetszése múlandó, mint a fű".

Isten veled van, és azt akarja, hogy győzzél!

 

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy hatással van ránk más véleménye, és aközött, hogy befolyásol bennünket más véleménye?
  • Milyen az, amikor mások véleménye befolyásol minket? Gondolod, hogy ez okozhat problémát az életedben? Miért?
  • Hogyan próbál napjaink kultúrája meggyőzni afelől, miszerint nagyon sokat számít az, hogy mit gondolnak rólunk mások?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.18.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása