Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit szeretne Isten, hogy tegyél, amíg a válaszára vársz?

2016. december 06. 03:00 - Anika Enikő

Legyél csendben az Úr jelenlétében, és várj türelmesen, hogy Ő munkálkodjon!" (Zsolt 37:7/a, NLT-fordítás, második kiadás)

Mit szeretne Isten, mit tegyél, miközben arra vársz, hogy megválaszolja az imádat?

A 37. zsoltár 7. verse ezt mondja. „Legyél csendben az Úr jelenlétében, és várj türelmesen, hogy Ő munkálkodjon!" (NLT-fordítás, második kiadás) Isten azt akarja, türelemmel várd, hogy megválaszolja az imádat.

Feltűnt, hogy ha várakozunk, és közben zúgolódunk, akkor nem bánjunk, ha várni kell? Akkor sem gond a várakozás, ha sorban állás közben panaszkodhatunk, és azon bosszankodhatunk, hogy a kormány mennyire vacak és szervezetlen.

De Isten azt mondja, hogy „Legyél csendben!"

Mint a kis kétévesek, szellemileg izegve-mozogva várjuk, hogy Isten megválaszolja az imánkat; idegeskedünk, és nyugtalanná válunk; felugrunk, és neki akarunk látni a dolognak. Isten azonban azt mondja, „Várj türelmesen. Legyél csendben. Figyelj, hogyan cselekszem. Ne nyugtalankodj; ne idegeskedj, és ne próbáld meg a dolgokat a saját kezedbe venni."

Sose kövesd el Ábrahám hibáját az Ószövetségből, miszerint te magad akarsz lenni a válasz az imádra. Mindenféle nehézséget fog az okozni! Egy napon Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy a nemzetek atyjává teszi; ám volt kétféle probléma; az egyik, hogy Ábrahám 99 éves volt, a másik, hogy nem volt gyereke. Ábrahám önmagára nézett, és a következőt mondta. „Lehetetlenség!"  Azután a feleségére, Sárára nézett, aki meddő volt, és ezt mondta. „Kétszeresen lehetetlenség! Nem történhet meg."

Tehát Ábrahám a saját kezébe vette a dolgokat, és a felesége szolgálójától, Hágártól született gyereke. Ezt mondta Ábrahám. „Íme, a válasz az imámra! 99 évesen megszületett Izmáel, a fiam." Isten viszont ezt mondta. „Nem, nem! Valamit félreértettél! Ez nem az én válaszom az imádra, hanem a te saját válaszod. Csodával határos módon fog fiad születni, és Sára lesz az anyja. Izsáknak fogod nevezni." Az Izsák név jelentése „nevetés". Amikor Sára megtudta, hogy várandós, a Biblia azt mondja, hogy nevetésben tört ki, mert nem hitt Istennek.

De Isten nevetett utoljára. Izsák megszületett, és olyan nagyfokú versengés vette kezdetét Izmáel és közötte, hogy a mai napig is fizetünk ezért. A zsidók és az arabok közötti feszült kapcsolat azért kezdődött, mert Ábrahám megpróbálta megválaszolni a saját imakérését.

Tudd, hogy amikor megpróbálod megválaszolni a saját imádat, magadnak keresed a bajt! Inkább várj türelmesen, és figyeld, hogyan cselekszik Isten!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan tudsz Istenre összpontosítani, amíg türelemmel várakozol?
  • Mit teszel általában, amikor arra vársz, hogy Isten cselekedjen? Mit teszel, miután kértél valamit Istentől imában?
  • Hogyan növekedtél lélekben és szellemileg, amíg Istenre vártál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása