Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem vagy egyedül a váróteremben

2024. május 20. 03:00 - Mapetso

waiting.jpg"És így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret." (Zsid 6,15)

Amikor Istenre vársz, ne feledd, jó társaságban vagy!

Előtted már szentek milliói ültek Isten „várótermében”. Nem te vagy az egyedüli. Sőt, ha most éppen bent vagy a „váróteremben” - talán egy munkára, egy válaszra vagy egy eredményre vársz -, akkor tudd, hogy sokan vannak körülötted, ugyanebben a helyzetben.

Pál apostol zsidókhoz írt levélében a 11. fejezet 2. versében ez áll: "A hit alapján lettek nevezetesek a régiek." (ICB fordítás) - mindegyiküknek kellett várakozniuk.

Gondolj Hannára, aki évekig várt és imádkozott Istenhez gyermekéért!

Gondolj Józsefre, akinek már egészen fiatalon Istentől érkező látomása volt arról, hogy embereken fog uralkodni, de előtte 14 évet töltött börtönben egy általa el nem követett bűntett miatt!

Gondolj Mózesre, aki 40 évig vándorolt a pusztában,miközben várta a következő feladatát, és azt, hogy megtudja, mi élete célja!

Gondolj Ábrahámra, aki száz évet várt, mielőtt megszületett Izsák, az a gyermek, akit Isten évekkel korábban ígért meg neki!

Gondolj Noéra, aki 120 évet várt, mielőtt eleredt az eső!

Gondolj Dávidra, akinek azt mondták, hogy király lesz, de aztán visszaküldték és még évekig kellett a legelőn pásztorkodnia, mielőtt bármilyen palotát látott volna belülről.

Isten több ezer évet várt, mielőtt elküldte a megígért Messiást. Jézus születése előtt 400 évet töltött csendben, eközben a szabadulásra váró nép semmilyen üzenetet nem kapott tőle.

Talán számodra a várakozás túl hosszúnak tűnik. De a történelem során sok hűséges ember sokkal tovább várt, mint te, és mégis bízott Isten jóságában és ígéreteiben.

Mi állandóan sietünk. De Isten soha nem siet. A várakozás elengedhetetlen a hitedhez, ezért Isten felhasználja az időt arra, hogy olyan légy, amilyenné szeretné, hogy válj.

A Zsidókhoz írt levél 6. fejezetének 15. versében ez áll: "És így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret."

Miközben várakozol, emlékezz azokra, akik előtted hűségesen vártak és, akik meglátták, hogy Isten sokkal nagyobbat válaszolt annál, amit elképzeltek. Kérd Őt, hogy neked is segítsen hűségesen várni!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan segít neked a másokkal való közösségben való együttlét átvészelni az élet várakozási időszakait?
  • Melyek Isten ígéretei, amelyekre igényt tarthatsz, amíg várakozol?
  • Miért lényeges a várakozás a hited szempontjából?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki a mennybe jutást: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, kezdd azzal, hogy ezt az imát imádkozod:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt azért, hogy elvegye bűneimet, és hogy Te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve őt mint Urat követem. Kérlek vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha éppen most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy [angol] e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.13.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása