Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kereszténység: egy kapcsolati rendszer

2016. december 16. 03:00 - Babacson

 "Összetartoztok majd és dicsőséget szereztek Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, így nektek is el kell fogadnotok egymást, ami dicsőséget hoz Istennek". (Róma 15: 6-7, NCV fordítás)

Kétféle módon lehet egy családba bekerülni: vagy beleszületsz, vagy örökbe fogadnak. Isten mindkettőt megadja neked: újjászületsz és Isten örökbe fogad. Így tagja leszel Isten családjának. 

A római jogban, amit az új testamentum idején követtek, kitagadhatta valaki a saját gyermekét, de  örökbe fogadott gyermeket nem lehetett soha kitagadni. Isten azt mondja, hogy nem csak újjászületés által lettél a családjának tagja, hanem örökbe is fogadott téged, tehát semmiképp sem tudna kitagni. Ez egy nagyon jó hír!

Talán most azt kérdezed, "Bármit is teszek, akkor sem tagad ki Isten? Valóban?" Igen. Nem számít, hogy mit teszel, ez akkor is így van. 

Ha már egyszer megszülettél, nem tudsz meg-nem-született lenni. Ha már újjászülettél, nem tudod azt semmissé tenni. Okozhatsz szomorúságot az Atyának, ahogyan ezt a földi szüleinkkel is tesszük néha. A kapcsolat is megszakadhat, de bármit is mondanak a szüleid, mindenki tudja, hogy az ő gyermekük vagy. Ugyanígy, ha egyszer Isten gyermekévé váltál, akkor már a családjához tartozol!

A Biblia az 1 Timóteus 3:15-ben ezt mondja: "Azt akarom, hogy tudjátok, hogyan kell Isten családjának tagjaként élnetek. Isten családja az egyház." (GW fordítás). Mi Isten családja vagyunk. A gyülekezet nem egy hely, ahova jársz, hanem egy család, ahova tartozol. Isten templomának egyik építőköve vagy. Isten beoltott a szőlőtőbe és az életnek fájába. Újjászülettél és befogadtak Isten családjába. Krisztus testéhez tartozol, és egy kapcsolati rendszer része vagy. 

A legtöbben úgy gondolják, hogy a kereszténység egy hitrendszer. Igen, a hit valóban nagy szerepet játszik benne, de a kereszténység ennél sokkal több: egy kapcsolati rendszer. Ez azt jelenti, hogy Isten családjához tartozol és része vagy Krisztus testének. 

A Biblia szerint ez olyan, mintha beleszülettél volna egy családba. 

A Rómaiakhoz írt levél 15:6-7 ezt mondja: "Összetartoztok majd és dicsőséget szereztek Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, így nektek is el kell fogadnotok egymást, ami dicsőséget hoz Istennek." (NCV fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen előnyei vannak, ha Isten családjába tartozunk?
  • Mik a bizonyítékai a te életedben annak, hogy Isten családjába tartozol? Jól képviseled a családod?
  • Hogyan értékelnéd magad az alapján, hogy mennyire vagy elfogadó másokkal a Krisztus testében?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2016.12.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása