Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy megtudd, merre tartasz, vizsgáld meg, hol vagy most!

2017. január 16. 03:00 - FodorImi

„Ne gondoljátok magatokat többnek, mint kellene, hanem inkább józanul gondolkozzatok magatokról, az Istentől kapott hitnek megfelelően.” (Róma 12:3b – NIV fordítás)

Életed bármely területén a változás legnagyobb akadálya a büszkeség.

Az igazság az, hogy senkinek sincs minden rendben, senki sem tökéletes, én sem vagyok az, te sem vagy az. Még a pápa sem az. A Biblia azt mondja, hogy a Földön semmi sem tökéletes, kivéve Isten Igéje. A bűn miatt minden megtört ezen a bolygón.

Mégis mindent megpróbálunk, hogy jó benyomást tegyünk az emberekre, és színleljük, hogy minden rendben van velünk. Az a probléma, hogy ha maradandó változást akarsz az életedben, akkor először alázatosan fel kell mérned a jelenlegi helyzetedet, és el kell ismerned, hogy nem vagy tökéletes. El kell ismerned, hogy problémáid vannak a pénzügyeiddel, az egészségeddel vagy bármivel, amivel küzdsz az életedben.

A Róma 12:3b azt mondja: „Ne gondoljátok magatokat többnek, mint kellene, hanem inkább józanul gondolkozzatok magatokról, az Istentől kapott hitnek megfelelően.”

Hajlandó vagy megkérdezni a hozzád legközelebb álló embereket, hogy milyen területeken van szükséged változásra? Van bátorságod megkérni másokat, hogy őszintén beszéljenek hozzád és rólad?

Miért olyan fontos ez? Mert csak azt tudod irányítani, amit fel tudsz mérni. Ha nem ismered a hited mértékét, akkor nem tudsz növekedni a hitedben. Ha nem ismered, mennyire vagy egészséges, akkor nem tudsz javítani az egészséged. Ha nem tudod, hogyan állsz anyagilag, nem tudsz pénzügyi célokat kitűzni. Ha nem tudod, hogy állsz szellemileg, szakmailag, vagy a kapcsolataidban, akkor nem tudsz növekedni ezeken a területeken. Csak azt tudod kezelni, amit fel tudsz mérni.

Az is fontos, hogy feljegyezd egy naplóban az előrehaladásod bármilyen cél felé. Ha kitűztél valami egészségügyi célt, pénzügyi célokat, vagy bármilyen más célt, az év során jegyezd fel az előrehaladásod, hogy mérni tudd a növekedésed.

Vizsgáld meg, hogy hol vagy, hogy megtudd, hogy hova kell eljutnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel nyíltan és őszintén tudsz beszélni?
  • Melyek azok a területei az életednek, melyeket meg kell vizsgálnod, hogy reális célokat tűzhess ki a változáshoz?
  • Milyen módokon tudod követni a növekedésedet és fejlődésedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása