Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Jézushoz hasonlóvá válás egy lassú folyamat

2017. január 24. 03:00 - kennedymárti

„Addig folytatódik ez, míg mindannyian elérjük a felnőttkort, ahogyan Krisztus is elérte, és teljesen hasonlóvá nem válunk hozzá” (Efézusiakhoz írt levél 4:13, CEV fordítás).

Krisztushoz hasonlóvá válni hosszú és lassú növekedési folyamat. A lelki érettség sem nem instant, sem pedig magától értetődő; egy fokozatos, előremutató fejlődés, amelyen egész életedben dolgoznod kell.

Erre a folyamatra utal Pál, amikor azt mondja „Addig folytatódik ez, míg mindannyian elérjük a felnőttkort, ahogyan Krisztus is elérte, és teljesen hasonlóvá nem válunk hozzá” (Efézusiakhoz írt levél 4:13, CEV fordítás).

Egy folyamatosan változó alkotás vagy. A lelki átalakulás folyamán egyre inkább Jézus jelleme ábrázolódik ki benned, amely folyamat végig kíséri az életedet, és nem fog befejeződni itt a földön. Akkor leszel teljesen kész, amikor a Mennybe jutsz vagy amikor Jézus visszatér.

Amikor Jézus visszajön, bármi, ami a személyiségedből hiányozni fog, pótolva lesz. A Biblia azt mondja, amikor végre saját valójában látjuk meg Jézust, tökéletesen olyanok leszünk, mint ő: „Már most Isten gyermekei vagyunk, de még nem tudjuk, hogy majd mivé leszünk, ha eljön. Csak azt tudjuk, hogy amikor Krisztus visszajön, mi is hozzá hasonlóvá válunk, mert meg fogjuk látni őt teljes valójában” (1. János levele 3:2 NLT fordítás, második kiadás).

Sok frusztrációnk származik abból, hogy nem veszünk tudomást arról az egyszerű igazságról, hogy Istent sokkal jobban inkább érdekli az, hogyan dolgozunk a saját személyiségünk formálásán, mint bármi egyéb területe az életünknek. Aggódunk, amikor Isten nem szól, olyan kérdéseket illetően, mint például „Milyen karriert kellene választanom?”

Az igazság az, hogy sok különböző karrier lehetőség áll előtted, ami megfelel Isten akaratának. Ami valójában érdekli Istent az az, hogy bármit is teszel, azt krisztusi módon tedd. (1. Korinthusiakhoz írt levél 10:31; 1. Korinthusiakhoz írt levél 16:14; Kolossébeliekhez írt levél 3:17, 23).

Istent sokkal inkább érdekli az, ki vagy valójában, mint az, hogy mit teszel. Emberi valónk az, ami számít, nem a tetteink. Isten előbbre helyezi a jellemedet mint a karrieredet, mert a lényedet viszed magaddal az örökkévalóságba, nem a pályafutásod eredményeit.

Isten célja az, hogy a maga képére formáljon bennünket még azelőtt, mielőtt elvisz magával a Mennybe. Ez a mi legnagyobb kiváltságunk, egyben felelősségünk és tagadhatatlanul erre lettünk rendelve.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kérdéseket tettél fel Istennek mostanában, amik helyett inkább azt kellene kérdezned: „Mit tanít nekem Isten önmagáról ezen a folyamaton keresztül?”
  • A megszentelődés folyamatában való részesedést kiváltságként éled meg? Miért, vagy miért nem?
  • Mit kell tenned annak érdekében, hogy azzá válj, akit szeretnél, hogy Jézus lásson azon a napon, amikor eljön?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása