Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megtérés: hogyan állítsd át a robotpilótádat

2017. január 31. 03:00 - csmsdvd

„Engedd, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy értelmedet megújítja.” (Róma 12:2, NLT fordítás)

zgfmyybg-1371082658.jpg


Képzeld el, hogy egy versenycsónakban vagy, amely a robotpilóta segítségével kelet felé van állítva. Ha nyugat felé szeretnél menni, két dolgot tehetsz.

Elkapod a kormányrudat és fizikai erővel kényszeríted a másik irányba, mint amerre a robotpilóta programja vinné. Kemény akarattal tudnál uralkodni a robotpilótán, de folyamatosan éreznéd az ellenállást. A karjaid valószínű elfáradnának az idegeskedéstől, elengednéd a kormányt és a hajó azonnal újra kelet felé fordulna, amerre eredetileg programozva volt.

Ez történik akkor, amikor saját akaratból próbálod megváltoztatni az életed. Azt mondod: ”Erőszakkal kevesebbet fogok enni és többet tornázok, nem leszek többé rendetlen és késlekedő.”

Igen, akarattal rövid távon eredményt érhetsz el, de egyben folyamatos belső vívódást generáltál, mert nem kezeled a kiváltó okot. A változás nem válik természetessé, valószínű feladod, és gyorsan visszatérnek az eredeti beidegződések, sémák.

Van egy egyszerűbb és könnyebb út: irányítsd át a robotpilótát. Változtasd meg a gondolkodásod. A Biblia szerint: „Engedd, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy értelmedet megújítja.” (Róma 12:2, NLT fordítás)

Az Újszövetség ezt megtérésnek nevezi, ami görögül az értelem megváltozását jelenti. Megtérsz, amikor megváltozik a gondolkodásod és elfogadod, ahogyan Isten gondolkodik: rólad, bűnödről, Istenről, a többi emberről, életről, jövőről és minden másról. Felöltöd magadra Krisztus jövőképét és perspektíváját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen eredménye lett az életedben azoknak a változásoknak, amiket saját erődből próbáltál elérni?
  • Hogyan tudsz olyan új szokásokat felvenni, amelyek segítenek, hogy Isten szerint gondolkodj?
  • Mi a különbség aközött, ahogyan Isten látja az életedben változtatandókat és ahogyan Te vélekedsz azokról?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása