Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tudomány visszavezet minket Istenhez

2017. február 10. 03:00 - Lilla:)

"Dicsérjétek őt, ti magas mennyek és vizek az ég felett. Dícsérjék az Úr nevét, mert az ő parancsára jöttek létre. Ő általa kerültek a helyükre mindörökre. Olyan törvényt adott, melyet senki sem törhet meg." (Zsoltárok 148:4-6, GW fordítás)

universe-1044107_1280.jpg

Talán neked is mondták már, hogy a Biblia tudományosan nem igazán pontos. Aki ezt mondja, téved. Sosem tanulmányozta a Bibliát és tudományt sem tanult.

Isten alkotta meg a tudomány törvényeit; bebiztosította, hogy a világ ne törhesse meg ezeket a szabályokat.

Johannes Kepler, a híres matematikus és csillagász egyszer azt mondta: "Az tudományok művelése: olvasás Isten gondolataiban." Más szóval, Isten fektette le a fizika alapjait, mi pedig utána felfedeztük.

A Bibliát nem tudományos tankönyvnek szánták. Ne a Bibliát tanulmányozd, ha rakétát kell építened. A Biblia nem használ tudományos nyelvezetet sem, viszont sosem téved a tudománnyal kapcsolatban. Egyszer sem az elmúlt 1600 év alatt, mióta megírták a Bibliát. Sőt, mindig a tudomány előtt halad.

Például:

  • Évezredeken át az emberek azt hitték, hogy a Föld lapos. Isten azonban 2600 évvel ezelőtt azt mondta az Ézsaiás 40:22-ben, hogy Isten a földgolyó felett lakozik.
  • Évezredeken át az emberek azt hitték, hogy valami tartja a földet. A hinduk úgy hitték egy óriási elefánt. A görögök azt hitték Atlasz. Az egyiptomiak azt tartották, hogy öt oszlop. A Biblia sosem említette, hogy bármi is tartaná a földet.
  • Évezredeken át az emberek azt hitték, hogy a csillagok száma véges. A Jeremiás 33:22. viszont azt mondja, hogy a csillagokat nem lehet megszámolni.

1861-ben megjelent egy nagyon híres könyv "51 vitathatatlan bizonyíték, hogy a Biblia tudományosan pontatlan" címmel. Ma már egyetlen tudóst sem találnál, aki egyetértene ezekkel a "megdönthetetlen bizonyítékokkal". Azóta mindegyiket tudományosan megcáfolták.

A Biblia azt mondja: "Dicsérjétek őt, ti magas mennyek és vizek az ég felett. Dícsérjék az Úr nevét, mert az ő parancsára jöttek létre. Ő általa kerültek a helyükre mindörökre. Olyan törvényt adott, melyet senki sem törhet meg." (Zsoltárok 148:4-6, GW fordítás)

Nem mondhatod, hogy a termodinamika második törvénye ma működik, de holnap már nem fog. Mindig is működni fog, mert Isten alkotta.

Az igazság nem változik.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • A Biblia mely igazsága erősíti meg azt, amit magad körül látsz a természetben? Szánj ma rá időt, hogy megkeresd ezeket az igazságokat!
  • Hogyan reagálsz arra, ha valaki kétségbe vonja a Biblia tudományos pontosságát? Mit gondolsz Isten milyen reakciót vár el tőled?
  • Mit gondolsz miért fontos, hogy érvelni tudj a Biblia tudományos pontossága mellett?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017. 02.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása