Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor mélyen vagy, a Biblia felemel

2017. február 18. 03:00 - daniella_89

„Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.” (Róma 15:4 NIV fordítás)

Belesüllyedtél a bánatba? Szükséged van hangulatemelőre?

Tedd le a csokitorta szeletet. Ne tarts sajnálkozó estét. Vedd kezedbe inkább a Bibliádat!

Szükséged van Ige szünetre!

Isten bátorításul adta nekünk a Bibliát. Úgy is gondolhatsz a Bibliára, mint egy hangulatemelőre.

A Róma 15:4-ben a Biblia ezt mondja: „Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.” (Róma 15:4, NIV fordítás).

Az Írásokban minden a bátorításunkra íródott. Ez erős kijelentés – de igaz! Isten Igéjének még a keményebb részei is azért vannak, hogy életünket végül a helyes irány megtartására ösztönözzék.

Ezért van szükségünk Istennel kettesben töltött időre minden egyes nap. Akár napi áhítaton, csendességen, vagy személyes sugallaton keresztül – szükséged van arra, hogy egyedül legyél Istennel, olvasd az Igéjét, és beszélj Hozzá.

A Biblia a 119. zsoltár 114-es versében ezt mondja: „Csendes menedékhelyem vagy, Szavadra várok, hogy megújítson.” (MSG szabad fordítás).

Ha elcsüggedtél és elvesztetted a reményt, elmondhatok neked egy dolgot az életedről anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna: nem töltesz időt Isten Igéjébe mélyedve. Ha töltenél, nem lennél elcsüggedve. Minél többet olvasod Isten Igéjét amikor mélyen vagy, Ő annál jobban felemel.

Tehát legközelebb, ha el vagy kedvetlenedve, ne kapcsold be a tévét rögtön ahogy hazaérsz. Inkább nyisd ki a Bibliádat és olvasd! Hallgass Dr. Lukácsra Dr. Phil helyett.

Isten Igéjében van az az erő, ami megváltoztatja az életedet. Isten ereje van benne. Semmi más nem képes rá. A Biblia fogja megadni neked az igazi, igaz bátorítást.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen dolgokhoz fordulsz, amikor elcsüggedsz? Tényleg bátorítást és igazi reményt kínálnak ezek a dolgok?
  • Mindent be tudunk illeszteni az időbeosztásunkba, ha igazán fontos számunkra. Szakítottál már időt a napodból csendes visszavonulásra, hogy Isten megújíthasson?
  • Melyik bibliaversek bátorítanak amikor elcsüggedsz vagy mélyen vagy? Megtanultad már ezeket kívülről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017. február 11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása