Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsánatot kérni Istentől: van jó és rossz módja is

2017. március 13. 03:00 - Abidzsil

"Most már Isten nem hív minket bűnösnek, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki kegyelméből ingyen elvette bűneinket." (Róma 3:24 TLB)

prayer.jpg

Mikor megvallod Istennek a bűneidet, ő nem dörgöli az orrod alá. Eltörli azokat!

Van egy jó, és egy rossz módja is annak, hogy hogyan kérjünk megbocsátást. Engedd meg, hogy elmondjam a rosszat.

Először is, ne könyörögj. Isten jobban meg akar neked bocsátani, mint ahogy te azt kérni akarod. Nem te vársz Istenre. Isten vár rád.

Másodszor, ne alkudozz. Az alkudozás így hangzik: "Istenem, ha megbocsátasz nekem, soha többé nem teszem ezt." Ha ez a gyengeséged, vissza fogsz térni ehhez a bűnhöz, csupán órák vagy napok kérdése. Ne alkudozz Istennel, és ne mondd: "soha többé nem teszem”, mert meg fogod tenni.

A harmadik, hogy ne szabj feltételeket. Ez így hangzik: "Istenem, ha ezt megbocsátod nekem, akkor…”  Hetente jársz gyülekezetbe. Naponta olvasol Bibliát. A fizetésed 15…20%-át adod oda! De Isten nem akarja, és szüksége sincs a feltételeidre.

Tehát mit teszel?

Ne könyörögj, ne alkudozz, ne szabj feltételeket. Csak higgy.

Hidd el Isten ígéreteit, miszerint ha megvallod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. Pont.Egy másik nagyszerű igevers az ígéretről a Róma 3:24-ben: "Most már Isten nem hív minket bűnösnek, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki kegyelméből ingyen elvette bűneinket." (TLB fordítás).

Tudom, hogy néhányan mit gondoltok: "Rick, te nem tudod, mit tettem.” És igazad van. Nem tudom, mit követtél el. Nincs szükségem arra, hogy tudjam. De azt kell, hogy mondjam: nem fontos, mit tettél.

A megbocsátásod nem azon múlik, milyen kicsi, vagy milyen nagy bűnt követtél el. Nem az a lényeg, mit tettél. A lényeg az, hogy Jézus mit tett érted. Erről szól a kereszt! Mikor Jézus azt mondta: "Elvégeztetett,” célzott valamire. Arra, hogy vége. Az ár ki lett fizetve. Már szabad lehetsz.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy megbánd a bűneid, amikor ő már tud mindenről, amit elkövettél?
  • Isten Igéjében milyen más ígéretek bizonyítják számodra Isten szeretetés és megbocsátását?
  • Mit jelent az, hogy Isten vár rád ma, hogy megbánd a bűneid?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása