Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet az egy cselekedet

2017. április 01. 03:00 - csmsdvd

"Kedves gyermekeim, ne csak mondjuk, hogy szeretjük egymást; mutassuk meg az igazságot a tetteinkkel" (1Jn 3:18 - NLT fordítás)

Ha tényleg szeretsz valakit, akkor azt azzal mutatod meg, ahogy viselkedsz vele. 

A szeretet nem vonzódás és nem izgatottság. A mai általános dalszövegek érzelgősségénél is több. Ez alapján akkor már halott a szeretet ha az érzelem elmúlik? Ez egyáltalán nincs így, mert a szeret az egy cselekedet és viselkedés.

A Bibliában, Isten parancsai folyamatosan arra sarkallnak, hogy szeressük egymást, csakhogy az érzéseket nem tudod irányítani. Ha most azt mondanám, legyél szomorú, nem tudnál felszólításra szomorú lenni. Mint egy színész tudnád imitálni, de az érzéseket nem tudod utasításra változtatni, mert nem így működsz.

Amennyiben a szeretet csak egy érzés lenne, akkor Isten nem tudná parancsolni. A szeretet azonban az, amit teszel. A szeretet kiválthat érzelmet, de a szeretet az egy cselekedet.

A Biblia azt mondja: "Kedves gyermekeim, ne csak mondjuk, hogy szeretjük egymást mutassuk meg az igazságot a tetteinkkel" (1Jn 3:18 - NLT fordítás) Beszélhetünk róla, hogy "szeretem az embereket!" De valóban szeretjük őket? Valódi szeretetünket a cselekedeteink fedik fel.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A barátaid iránti viselkedésedben megmutatkozik szereteted? És a munkatársaid iránt? És a szomszédjaid iránt? És idegenek iránt?
  • Gondolj a minden egyes családtagodra. Hogyan tudsz XY iránt szeretettel viseltetni? Légy pontos a meghatározásban.
  • A mások iránti szeretet választása, hogy alakítja irántuk való érzelmed?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása