Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt elhatározás, ami segít átformálni az életedet

2017. május 15. 03:00 - kennedymárti

„Ha valaki szövetségre lépett Krisztussal, új teremtés lett; a régi elmúlt és egy új jött létre” (2 Korinthusiakhoz írt levél 5:17, GNT fordítás)

Tegnap láttuk, hogy végső soron a személyiséged a döntéseiden alapul. Íme öt olyan nyerő választás, ami  befolyással lehet a jövődre:

1. Választhatom azt, hogy egészségesebb leszek. Ahelyett, hogy elbátortalanítana az, hogy nincs olimpikon testalkatod, találj módot arra, hogyan növeld az energiaszinted, csökkentsd a stresszt, aludj többet és légy fittebb, energikusabb. A Zsoltárok 119:73 azt mondja, „Te alkottál engem; a te kezed formált engem. Adj értelmet követni a parancsolataidat” (NLT fordítás). Ha javítasz az általad befolyásolható tényezőkön, akkor csökkentheted azoknak a tényezőknek a hatását, amiket nem tudsz befolyásolni.

2. Választhatom azt, hogy elmélyítem a kapcsolataimat. Az elutasítástól való félelem meggátolja a kapcsolatok kialakítását. E gát feloldásának egyetlen módja, hogy azt teszed, amitől a legjobban félsz. Javítsd a kommunikációs készségeidet, cseréld le a rossz kapcsolatodat egy jóra, és kezdeményezz, hogy kapcsolatba lépj valakivel. „A szeretet legyen a legfőbb célotok” (1. Korinthusiakhoz írt levél 14:1a NLT fordítás).

3. Választhatom azt, hogy bízom Istenben, bármi történik is. „Mindig hálát adok az Úrnak; sosem szűnök meg dicsérni őt” (Zsoltárok 34:1 GNT fordítás). Amikor eljutsz arra a pontra, hogy azt mondod, „Dicsérem az Urat, bármi történjék is”, akkor az egy olyan bizalmat jelent, amit sehol máshol, még Hollywood-ban, a Capitol Hill-en vagy a Wall Street-en se lehet találni. Ez a bizalom Istenben a vele való személyes kapcsolatodon alapul.

4. Megválaszthatom, mi körül forognak a gondolataim. A XX. század folyamán a tudósok úgy hitték, a felnőtt agy már képtelen a változásra. De amikor egy Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy az agy bizony képes erre, a tudomány végre eljutott arra a felfedezésre, amit a Biblia már korábban leírt: „Engedjétek Istennek, hogy új emberré tegyen benneteket a gondolkodásotokat megváltoztatása által” (Rómaiakhoz írt levél 12:2b NLT fordítás). Tápláld az elméd igazsággal: Isten Igéjével.

5. Választhatom Jézust mint Szabadítómat. Nem csupán arról beszélek itt, hogy Jézus megszabadít a bűneidtől, hanem arról, hogy engedd, hogy Jézus a Szabadítóddá váljék minden nap. Ha igent mondasz Jézus szabadítására, az erőt ad neked ahhoz, hogy a döntéseidben következetes maradj. „Ha valaki szövetségre lépett Krisztussal, új teremtés lett; a régi elmúlt és egy új jött létre” (2 Korinthusiakhoz írt levél 5:17, GNT fordítás)

Te döntesz, hogy mennyire engeded Istennek megáldani az életedet, és Ő arra vár, hogy jó döntéseket hozz. Változni sosem késő. Ha a fenti öt jó választásra igent mondasz, Isten nyerő lapokat fog adni neked.

Kérlek, mondd el most ezt az imát:

"Drága Istenem, vannak kártyák az életemben, amiket Te, az élet vagy más emberek osztottak nekem, és nem szeretem őket. De köszönöm neked a jokert, a szabadon felhasználható kártyát. Köszönöm, hogy a saját képedre alkottál engem és önálló döntéseket hozhatok. Ma - a te erőddel és hatalmaddal - azt választom, hogy egészségesebben fogok élni. Olyan dolgokat fogok választani, amik erőt, egészségesebb elmét, testet és érzelmeket adnak nekem. Uram, én úgy döntök, hogy egészséges kapcsolatokat fogok építeni. Nagyon félek, de vállalom, hogy új és egészséges kapcsolatokat fogok építeni. Azt akarom, hogy a szeretet legyen a legfőbb célom; szereteten alapuló életet szeretnék élni.

Istenem, úgy döntök, hogy bízom benned a körülmények ellenére is. Dicsérlek, bármi történik is! Bizodalmam van afelől, hogy az életem minden egyes részlete a javamra lesz kimunkálva. Uram, meggondolom, hogy mivel töltöm meg az elmémet és milyen gondolatoknak engedek utat – nem akarok több szemetet az elmémben. Segíts, hogy jó gondolatokkal és az Igazság beszédével töltsem meg azt. És legfőképpen, Jézus, téged választalak Szabadítómnak. Szükségem van a megváltásodra, és arra is, hogy védj meg önmagamtól. Szükségem van a segítségedre abban, hogy megújuljon a testem, a szívem, az értelmem és a kapcsolataim, hogy az életen előttem álló része legyen a legjobb időszak. A Te nevedben imádkoztam ezt. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.08.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása