Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a vészforgatókönyved kisértés esetén?

2017. június 10. 03:00 - csmsdvd

„Fuss el mindezektől a gonosz dolgoktól!" (1Tim 6:11b, NLT fordítás)

Alig néhány hete beszéltem a kísértésről, ma szeretném folytatni.

Amikor kísértésnek, csábításnak vagyunk kitéve, szükségünk vagy egy vészforgatókönyvre, egy menekülési tervre.

A Biblia azt mondja, hogy a kísértő helyzetből gyorsan ki kell lépni. Azaz, olyan megelőző stratégiát kell kifejlesztenünk, amivel a kísértés csapdáját el tudjuk kerülni. Szükségünk lesz a terv kifejlesztésénél egy „vész esetén megnyomni" gombra is, ami a kísértés váratlan helyzetében használható. Például amikor a tévét nézed és hirtelen egy csábítást érzel, mit teszel?

A Biblia az mondja, hogy fuss!

Pál Timóteushoz írt első levelében, a 6:11-ben ezt írja: „Fuss el mindezektől a gonosz dolgoktól!" (1Tim 6:11b, NLT fordítás).

Ki kell lépned belőle. Legyen az egy csábítás a korrupcióra. Legyen az egy szexuális kísértés. A válaszod mindig ugyanaz kell legyen. Szállj ki, lépj ki! Sose érvelj a kísértés ellen. Veszíteni fogsz. Az érzelmek elragadnak, mert az érzelmek nem logikusak.

Évekkel ezelőtt, amikor ifjúsági lelkész voltam, azt mondtam a gyerekeknek: „Ne az autó hátsó ülésén döntsd el, hogy szűz maradsz és a házasságig ártatlan leszel." Sokkal előbb kell elhatároznod, hogy a házasságig érintetlen maradsz. Amikor már az autó hátsó ülésén találod magad, már a felfokozott érzelmek és nem a terveid irányítanak. Akkor már közbelépnek a hormonok és elárasztanak.

Ezért kérlek, szánjál időt arra, hogy legyen krízisterved a kísértés legyőzésére. Ne állj ellen, hanem váltsd le, lépj ki belőle! Válts másik csatornára, szállj ki! Ez a legrövidebb út.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mi a vészforgatókönyved arra a kísértésre ami most éppen foglalkoztat?
  • Milyen helyzeteket kell elkerülnöd, hogy távol maradj a kísértéstől?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása