Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örömteli, adakozó életet élj

2017. június 24. 03:00 - csmsdvd

Mert nem üres beszéd ez a számotokra, hanem ez jelenti számotokra az életet: általa élhettek hosszú ideig. (5Móz 32:47)

A legtöbb ember azt gondolja, a Biblia csak parancsolatokkal van tele, mint "Ne legyen" típusúak. Úgy vélekednek, a Biblia csak megtartóztatásokról szól, ami egy unalmas élethez vezet.

Isten ellenben azt szeretné, ha te egy örömteli, ép életet élnél. Továbbá két tényezőt említenék, ami bizonyítja, a Biblia mennyire támogatja az egészséges életet.

Nagyvonalúan adakozni jót tesz az egészségednek. Minden egyes alkalommal, mikor adakozó vagy, minden esetben, amikor másnak adsz, legyen akár pénz, akár munka vagy idő formájában, az mindig jobbítja életed. Az adakozáshoz kapcsolódó ígéretek minden más ígéretet felülmúlnak a Bibliában, mivel Isten szeretné, ha hozzá hasonlatosak lennénk. Isten pedig egy adakozó.

Minden, amivel rendelkezel, Isten ajándéka. Ő nagyvonalú, és azt szeretné, ha te is az lennél. A Biblia üzenete:"Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is fel üdül." (Példabeszédek 11:25) Ez a vers ugye nem csak megmosolyogtat. Oka van annak, amiért jó érzés másokon segíteni.

Örömben élni jó a közérzetednek. Isten igéjén keresztül mondja el, hogy az életet örömtelien kell megélni, nem csak elszenvedni."A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja." (Példabeszédek 17:22). Másképpen is lehet fogalmazni: "Aki még sohasem imádkozott több derűért, jobb humorérzékért - tegye meg!"*. Tanulj meg nevetni magadon, minden napodban legyen egy kis adag játék, kikapcs, lazítás, ne légy mindig komoly.

* Gyökössy Endre szavaival fogalmazva

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan tudnál időddel és pénzeddel mások felé adakozóbb lenni?
  • Mi az, ami arra serkent, hogy mások felé nagyvonalú legyél?
  • Hogy lehetne a mindennapod játékosabb?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása