Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten új életet leheljen erőfeszítéseidbe!

2017. július 03. 03:00 - Molyhoslepke

"Sosem fordítunk hátat neked; lehelj életet a tüdőnkbe, hogy kiálthassuk nevedet" (Zsolt 80:18, The Message fordítás).

A légzés testünk azon kevés funkciója közé tartozik, amelyeket automatikusan végzünk, ugyanakkor képesek vagyunk tudatosan is figyelni rá. Ha koncentrálsz arra, hogy mélyen lélegezz, valósággal megtisztíthatod tested, lelked. Légzésed lelassításával csökkentheted pulzusodat és a stresszt. A lélegzés nagyszerű módja tested erősítésének.

A tudatos légzés emlékeztet minket, hogy Isten közelségére olyan nagy szükségünk van, mint a légzésre. Így énekelt Dávid király is: “Istenben élek és lélegzem” (Zsolt 34:2 The Message fordítás).

Isten új életet lehel beléd és az egészségért tett erőfeszítéseidbe. Ő így szólt: “Lélegzetet adok belétek és visszahozlak az életbe. Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr” (Ezek 37:6b TEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent “Istenben élni és lélegezni”? Miért szükséges ez ahhoz, hogy egészségessé válj?
  • Miben befolyásolja az egészséges és erős törekvéseidet az az igazság, hogy Isten új életet lehel beléd?
  • Ha étkezés előtt öt mély lélegzetet veszel, jobban fogod élvezni az ételt, és kevesebbet fogsz kívánni. Próbáld ki következő étkezésed előtt! Hogyan befolyásolja ezt az étkezésed és az étkezés közbeni és utáni közérzetedet?

 

* Daily Hope by Rick Warren (2017. június 26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása