Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mint hívő, átadom amiben hiszek

2017. július 08. 03:00 - csmsdvd

"Odavittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: Bízzál, fiam, megbocsáttatnak a te bűneid" (Mt 9:2)

Mint hívő, átadom amiben hiszek. A mai napi vers Máté 9-ben leírt történetből származik, és a beteg és béna ember barátairól szól. Meg akarták őt gyógyíttatni, ezért vitték Jézus elé, úgy, hogy az ágyát a tetőn keresztül engedték le.

Emlékezetes, hogy nem a béna ember hite gyógyította meg, hanem a barátainak a hite. Amikor Jézus látta, hogy ez a négy barát milyen hittel segít béna barátján, azt mondta: "Ezeknek a fiúknak igen erős hitük van. Azt várják tőlem, hogy meggyógyítsam a barátjukat," és meg is tette.

Vannak barátaid, akik bénák, és nem jutnak el Jézushoz. Lebénítja őket félelmük, bűneik, kétségeik, fájdalmaik, vagy lehet éppen a harag, amivel régebben az egyik gyülekezetben megbántották. Ők bénultak, egyedül nem jutnak el Jézushoz.

Isten figyeli, hogy a hited van-e annyira erős, hogy elhozzad őket. Amennyiben igen, Isten meghálálja hitedet. Nem csak a barátodat fogja kigyógyítani, hanem téged is megáld. Ez a hited megáldása.

Addig tart, ameddig béna embereket viszünk Jézushoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Kiről tudsz, akinek szüksége van arra, hogy Jézushoz vidd? Kezdj el most imádkozni értük!
  • Valakit Jézushoz vinni- mit is jelent ez? Mi a te részed valaki megmentésében?
  • A te gyülekezeted hogyan mutatja ki, hogy újabb embereket szeretne Jézus elé vinni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.01.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása