Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összetört a szíved? Az Úr közel van hozzád

2017. szeptember 05. 03:00 - kennedymárti

„Közel van az Úr az összetört szívűekhez és a sebzett lelkűeket megsegíti” (Zsoltárok 34:18 NIV fordítás).

Mindannyiunk szívét törték már össze valamilyen módon – talán csalódás, félelem, megaláztatás, visszautasítás vagy gúnyolódás miatt. Mint barátod, azt mondom neked, sajnálom. Tényleg. Törődöm azzal, hogy megsebeztek téged, mert Isten is ezt teszi. Együtt érez veled. Mit tesz Isten, ha sírni lát téged? Veled együtt sír.

Hiszed vagy sem, a fájdalom megélése során kerülsz a legközelebb Istenhez.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 34:18-ban, „Közel van az Úr az összetört szívűekhez és a sebzett lelkűeket megsegíti” (NIV fordítás). Hogyan teszi ezt? Úgy ment meg minket, hogy egyfajta „szívcserét” végez el rajtunk. Ez az Ő szakterülete.

Isten azt mondja, „A szívedért, ami bűnös, adok cserébe egy olyan szívet, amely kész a megbocsátásra. A szívedért, ami indulatos, adok cserébe egy olyan szívet, amely békével teli. A szívedért, ami zaklatott, adok cserébe egy olyan szívet, amely magabiztos. A szívedért, amely magányos, adok cserébe egy olyan szívet, amely szeretetteljes. A szívedért, amely keserű és mérges? Olyan szívet adok cserébe, amely megbocsátó, kedves és önzetlen. Engedd meg, hogy szívcserét hajtsak végre rajtad. Szabaddá teszlek.”

Miért van szükségünk szabadságra? Mert mindannyian le vagyunk igázva. Megbéklyóznak bennünket a mások által támasztott elvárások, régmúlt emlékek, jövőbeli félelmek, a mindennapi leterheltség, társadalmunk véleménye és így tovább, és így tovább.

Viszont csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a szíved Jézus Krisztusnak és odaadod neki azt 100%-osan. Mondd Dáviddal együtt, ahogyan a Zsoltárok 119:32 is mondja, „Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem” (NIV fordítás).

Nem szabad többé korlátoznunk Istent! El sem tudjuk képzelni az Ő terveit az életünkre nézve. Nyisd meg a szíved Neki és engedd, hogy átváltoztassa azt az Ő képmására.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted a legközelebb magad Istenhez?
  • Milyen élethelyzetben voltál akkor?
  • Hogyan korlátoztad Istent? Milyen hatással volt ez az állapotodra?

 

( * Daily Hope by Rick Warren – 2017.08.29.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása