Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a teendő kihasználatlan képességeinkkel?

2017. szeptember 07. 03:00 - Abidzsil

,,Áldott az a szolga, kit az Úr dolgozva talál eljövetelekor.” (Lukács 12:43 NCV fordítás)

abilities_1.jpg

Mindenkinek vannak kiaknázatlan képességei. Ám van három módja annak, hogy elkezd fejleszteni ezeket  a képességeket jó célra és Isten dicsőségére.

  1. Mérd fel a képességeidet.

Készíts számvetest az életedről és mérd fel képességeid. Írj listát arról, amiben jó vagy. Ha tanácsot adhatnék a fiataloknak a jövőjükre való felkészülés céljából, így szólna: 'Legyetek tisztában mind erősségeitekkel, mind pedig gyengeségeitekkel. Továbbá, fordítsatok figyelmet Istentől kapott természetes adottságaitokra.

A szülők feladata, hogy megértessék gyermekeikkel 'alkati adottságaikat' – kegyelmi ajándékok, érzelmek, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok. Gyermekeid jóval több képesség birtokában vannak, mint hinnék.

  1. Ajánld fel a képességeidet.

Bízd Istenre tálentumaidat, hogy Ő azután tervei szerint használja őket. A Róma 12:1b azt mondja: ,,Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy bölcs istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek;” (GNT fordítás) Mondd: ,,Istenem, visszaadom mindazt a sok jó tulajdonságot, amellyel megáldottál, hogy az általad kijelölt eredeti célra használhassam őket.”

  1. Fejleszd a képességeidet.

Ez azt jelenti, hogy gyakorold, bővítsd, pontosítsd, fejleszd azokat. Bármely képességed, amelyet Istentől kaptál gyarapodik, amennyiben használod azt. A Biblia azt mondja a Prédikátor 10:10-ben: ,,Ha kicsorbul a vas, és nem köszörülik meg, akkor több erőt kell kifejteni. A helyesen alkalmazott bölcsesség a hasznos!” (NIV fordítás).

Hogyan szerezhetsz készségeket? Gyakorlással. Isten szavai szerint, élesítened kell a baltád. A kicsorbult fejsze használata ugyanis több energiát igényel. Ő azt mondja, jól dolgozz, ne keményen. A képességeid tökéletesítése – rátermettséged és hozzáértésed – szellemi felelősség.

Isten rengeteget tett már érted!. Először is, megalkotott. Másodszor, felruházott lelki ajándékokkal és személyiséggel. Majd elküldte Jézust, aki meghalt érted a kereszten. Isten hihetetlenül sokat fordított már az életedre és megtérülést vár. Egy nap megkérdezi majd: ,,Mit kezdtél mindazzal, amit adtam neked? Miként éltél a képességeiddel, azért hogy dicsőíts engem, hogy szolgálj másokat, a megélhetésed érdekében, és hogy jó példaként járj elől? Hogyan használtad kvalitásaidat mások javára?”

A Lukács 12:43-ban Jézus azt mondja: ,,Áldott az a szolga, kit az Úr dolgozva talál eljövetelekor.” (NCV fordítás) Azt szeretném, ha részesülnétek ebben az áldásban. Azt szeretném, ha Isten azt látná, hogy úgy használod a képességeidet, ahogyan azt Ő eltervezte számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Imádság

Most szánj időt arra, hogy hálát adj Istennek. Köszönd meg a képességeket, amellyekkel megáldott. Mondd: ,,Istenem, még nem ismerem az összes jó tulajdonságom, de hálás vagyok Neked értük. Kérlek, segíts felfedeznem őket! Ma  felajánlom képességeimet, amelyeket szeretnék a Te céljaidra fordítanii. Fejleszteni szeretném őket, hogy jobbá váljak abban, amit csinálok. Szeretnélek dicsőíteni azáltal, hogy a lehető legjobbat hozom ki magamból. Szeretnék a rámbízott tálentumokkal elegendő pénzhez jutni, hogy azt megoszthassam a rászorulókkal, hogy ezáltal növekedhessen a gyülekezetem, s hogy az ige el tudjon érni másokat is. Kérlek, segíts mindezek megvalósításában! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

 ( * Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása