Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van szükségünk egymásra?

2017. szeptember 08. 03:00 - daniella_89

 

“Mindegyikőtöknek jó sáfárként kell használnia azt az ajándékot, amit Isten adott nektek mások szolgálatára” (1 Péter 4:10 GW fordítás)

thinkstockphotos-179131215-640x213.jpg


A képességeid mások hasznára vannak. A Biblia az 1 Péter 4:10-ben azt mondja: “Mindegyikőtöknek jó sáfárként kell használnia azt az ajándékot, amit Isten adott nektek mások szolgálatára” (GW fordítás)

Senki sem jó mindenben. Szükségünk van egymásra, mert egyikőnk sem rendelkezik az összes tálentummal. Nincsen tökéletes ember, aki kijelenthetné: “Senki másra nincs szükségem”. Bizony, szükségünk van egymásra. Arra teremtettünk, hogy csapatban dolgozzunk. Éppen ezért fontos, hogy egy kis csoporthoz, gyülekezeti családhoz tartozz. Együtt jobbak vagyunk!

A siker egyik kulcsa: fejlesszd erősségeidet, így gyengeségeid jelentéktelenné válnak. Minden sikeres ember ezt teszi. Csak dolgozz azon, amiben jó vagy, és válj benne még jobbá!

A siker másik feltétele:  Alkoss csapatot azokkal, akik jók abban, amiben te nem jeleskedsz. Állj össze olyanokkal, akik kiegészítenek. Mindenkinek van valamije, amit beleadhat. Senkinek nincs meg az egész egyben. Szükségünk van egymásra.Egyébként ez az egyik célja a házasságnak. A házasságban összetesszük a képességeinket, hogy kiegészítsük egymás erősségeit, és ellensúlyozzuk egymás gyengeségeit. Mi történik, ha nem pótoljuk ki egymás gyengeségeit? Kritizáljuk egymást. A házasság nem erre való. A házasságban két bűnös jön össze, így a kapcsolat nem lehet tökéletes. De ismerve egymás gyengeségeit, segíthetünk kipótolni azokat.

Vegyük például a számlák fizetését, és a költségvetést. Kinek kéne csinálnia? Annak, akinek ez jobban megy! A Biblia nem mondja el nekünk, kinek milyen szerepet kéne vállalnia. Csak gondoljátok végig, ki csinálja jobban, és így ellensúlyozzátok egymás gyengeségeit! Ezért engedem én Kayt vezetni. Sokkal óvatosabb sofőr, mint én.

Ez a munkádra is ugyanígy érvényes. Ha szeretnéd, hogy a vállalat hatékony legyen, itt a kulcs: “ALKATI” személyzet. Segíts az embereknek, hogy felfedezzék a saját “ALKATukat” - A szívük adományát, Lelki/szellemi ajándékaikat, Karakterüket, Adottságaikat, Tapasztalataikat - és tedd őket olyan pozícióba, amiben jók. Ha ezt teszed, nem kell irányítanod, vagy motiválnod őket. Miért? Mert azt teszik, amit szeretnek, és jók benne!

Isten azt akarja, hogy minden ember használja a képességeit, hogy más embereket segítsen vele. Szükségünk van egymásra!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segített, támogatott, bátorított téged valaki, akinek más volt az “ALKATa”?
  • Mit gondolsz, a te “ALKATod” hogyan tud támogatni, bátorítani, segíteni másokat?
  • Hogyan segített neked annak a megértése, hogy az emberek más ALKATúak abban, hogy értékeld a különbözőségeinket?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása