Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tápláld az elmédet Isten Igéjével

2017. november 06. 03:00 - daniella_89

“Nem vetem a tekintetem semmire, ami értéktelen. A hitetlenek cselekedeteit gyűlölöm, nem lesz részem ezekben.” (Zsoltárok 101:3, ESV fordítás)

 

bvuyiejiaaat2fw.jpg

Sokat hallani mostanában, hogy az emberek aggódnak a víz és a levegő szennyezettsége miatt. Ezek valóban jogos aggodalmak.

De ennél talán van egy még fontosabb szennyezettség is, ami jelen van az életünkben: az elme szennyezettsége.

A Biblia azt mondja, hogy ugyanannyira fontos, hogy mivel tápláljuk az elménket, mint az, hogy mivel tápláljuk a testünket.

A Zsoltárok 101:3 ezt mondja: "Nem vetem a tekintetem semmire, ami értéktelen. A hitetlenek cselekedeteit gyűlölöm, nem lesz részem ezekben." (Zsoltárok 101:3, ESV fordítás)

Az elmédet négyféle eledellel táplálhatod:

1. Méreggel - ide tartozik minden olyan dolog, ami rombolja, tönkreteszi vagy lezülleszti az emberi életet. Ide tartozik például a pornográfia is.

2. Egészségtelen étellel - A legtöbb dolog a TV-ben "egészségtelen étel", olyan "mentális gyorskaja". A benne található tápérték vagy kevés, vagy egyenlő a nullával. Ehetsz ilyen ételt, de nem leszel tőle bölcsebb.

3. Jó és tápláló étellel - Ez jó minőségű étel, és táplálja az elmét. Fejleszti például a matematika, a történelem, a földrajz vagy a nyelvi tudásunkat. Fel kell töltsd az elméd az elmédet tápláló, jó étellel. Így művelt és sokoldalú személyiség leszel.

4. Szuper jó étellel - Ez a Biblia. Isten Igéje megtanítja neked azt, amit máshol hiába keresnél. Olyan alapvető kérdésekre ad választ, mint a “Ki vagyok én? Honnan jöttem? Hová megyek? Számít az életem? Van az életemnek célja és értelme? Fontos vagyok?” kérdések.  Ezekre csak a Bibliában találod meg a választ. Szükségünk van arra, hogy naponta jóllakjunk Isten igéjéből!

Sajnos sokan közülünk egészségtelen ételekkel töltik meg az agyukat, és csak kevés időt hagynak maguknak a Biblia olvasására. Ha naponta 6-8 órát tévézel, nem lesz időd Isten Igéjére. Ami még rosszabb, hogy nem is leszel éhes rá.

Hagyjuk el a rossz és káros ételeket, és tanuljunk meg jóllakni Isten Igéjéből!

Így válunk bölcs emberekké.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A fent említett négyféle “étel” közül melyiket fogyasztod leggyakrabban, és melyiket legkevésbé?
  • Mi lehet praktikus ötlet arra, hogy több időt tölts az elmédet tápláló jó és szuper jó étel fogyasztásával?
  • A különböző médiákból milyen egészségtelen étel fogyasztására vagy leginkább fogékony vagy hajlamos? Miért?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása