Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan nő a bátorságod és fejlődik a jellemed

2017. november 10. 03:00 - FodorImi

Soha ne szégyellj beszélni másoknak a mi Urunkról… az Úrtól kapott erővel légy kész szenvedni velem az evangéliumért!” (2 Timótheus 1:8 – NLT fordítás)

Félelmedben is kiállni az Úr mellett nem csupán egy helyes cselekedet, hanem segíti hited és jellemed épülését is.

A jó hírnév és elismerés az, amikor az emberek azt gondolják rólad, amit szeretnéd, hogy gondoljanak. A jellem az, aki valójában vagy. A jellem az, aki akkor is vagy, ha senki más nincs jelen.

A jellem és a hit olyanok, mint az izmok. Egyetlen módon építheted az izmaidat, ha terheled őket. Ezt tesszük a súlyok emelésével. Amikor megemeled a súlyokat, ezzel megfeszíted, kinyújtod és terheled az izmaid. Csak így érünk el izomnövekedést.

Ugyanez igaz a „bátorság izmainkra” is.

Nem fejleszted egyetlen szellemi, érzelmi vagy kapcsolati izmodat sem, amennyiben megadod magad a félelemnek, ahelyett, hogy szembeszegülnél vele. Ha kizárólag biztonságra törekszel, és engeded, hogy a félelem legyőzzön, elveszíted a bátorságod ahhoz, hogy kövesd Isten életedre vonatkozó tervét.

Ha viszont erősen kiállsz azért, amit Isten neked szánt, és nem hátrálsz meg a félelem elől, akkor a bátorságod lassan megsokszorozódik.

A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az, hogy bármi áron követed Isten akaratát.

A Biblia azt mondja: „Soha ne szégyellj beszélni másoknak a mi Urunkról… az Úrtól kapott erővel légy kész szenvedni velem az evangéliumért!” (2 Timótheus 1:8)

Mire vagy kész azért, hogy a hited igaznak bizonyuljon? Hajlandó vagy elviselni a kötekedést? Vagy hogy valaki fura alaknak tartson? Kész vagy arra, hog az emberek pletykálkodjanak rólad?

A történelem során a keresztényeket oroszlánok elé vetették, illetve keresztre feszítették a Krisztusba vetett hitük miatt. Sőt, ma is vannak olyanok, akik mártírságot vállalnak a hitükért. Ez sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Állj ki Istenért! Amikor legyőzöd a félelmeidet, a jellemed és a hited egyaránt növekszik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor bátorított téged mások rendíthetetlen hite Krisztusban?
  • Miben látod jellemed növekedését az által, hogy követted Isten útját?
  • Ahogyan Rick pásztor is kérdezte az áhítatban, te mit vagy kész megtenni azért, hogy igaznak bizonyulj  hitedben?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2017.11.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása