Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kapcsolataid hatással vannak az imáidra

2017. november 21. 03:00 - nagynikoletta

„Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imában kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. És amikor imádkoztok, ha valaki ellen valami panaszotok van, bocsássatok meg neki, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek a bűneiteket.” (Mk 11:24-25, NIV fordítás)

A neheztelésnél jobban semmi nem tudja akadályozni az imáidat. Amikor neheztelsz valakire, haragot táplálsz valakivel szemben vagy engeded, hogy a keserűség tovább nőjön az életedben, akkor az imáidnak nem lesz eredménye.

A Bibliában ezt olvashatjuk: „Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imában kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. És amikor imádkoztok, ha valaki ellen valami panaszotok van, bocsássatok meg neki, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek bűneiteket.” (Mk 11:24-25, NIV fordítás)

A neheztelés legkönnyebben családi környezetben alakulhat ki. Egy családban gyakran előfordul, hogy  keserűséget vagy neheztelést érzünk valaki iránt. Péter apostol például a következőt mondta: „És ugyanígy, ti, férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, és adjátok meg neki a tiszteletet…, hogy imáitok ne ütközzenek akadályba.” (1Pt 3:7, NIV fordítás)

A Bibliában az áll, hogy befolyásolja az imaéletedet az, ahogyan bánsz a házastársaddal! Sőt, amikor felsorolja a lelkipásztorokkal és a diakónusokkal kapcsolatos elvárásokat, az egyik éppen az, hogy legyen boldog, békés családi életük. Miért? Azért, mert ha otthon feszült a légkör, akkor a Szentírás értelmében ezeknek az egyházi vezetőknek nem lesznek hatékonyak az imái.

Amikor valamiről nagyon szeretnék beszélni az Úrral, de előtte van egy vitám a feleségemmel, Kay-jel, akkor tudom, hogy először Kay-jel kell rendbe hoznom a dolgokat, hogy Isten meghallgassa az imámat.

Ha az imáid megválaszolatlanok maradnak, vizsgáld meg a kapcsolataidat, hogy hol lenne szükség a harmónia helyreállítására annak érdekében, hogy az imáid eredményesek legyenek.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • A neheztelés hogyan lehet hatással a kapcsolataidra?
  • Mit gondolsz, Isten miért helyez olyan nagy hangsúlyt az egészséges és tiszteleten alapuló kapcsolatokra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása