Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt te Istent választottad volna, ő már kiválasztott téged

2017. december 17. 03:00 - torokaron

“Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve elrendelése szerint, a Lélek megszentelő munkája által” (1Péter 1:2a, TEV fordítás)

Ebben a romlott, reményvesztett világunkban sokan kérdezik, hogy miért nem fordulnak jobbra a dolgok. Azt szeretnék tudni, hogy van-e még remény.

A remény létkérdés.

Neked is, nekem is, igazi reménységre van szükségünk, nem csak amolyan optimizmusra. Az optimizmus egy érzelmi megközelítés. Azon alapszik, amin gondolkodsz. A remény ugyanakkor hitbeli. Azon alapul, hogy kicsoda Isten, és hogy milyen vele a kapcsolatod.

Az optimizmus egy pozitív gondolkodás. A remény egy szenvedélyes bizalom.

Péter első levele a remény hírlevele. Péter azoknak a keresztyéneknek írta, akik a Római birodalomban üldöztetéstől szenvedtek.

Péter első levelének első hét versében Isten megadja a radikális reménység 5 alapvető tételét. Az elkövetkező néhány áhítatunk során megnézzük ezt az 5 alapvetést.

Az első ez: Mielőtt te Istent választottad volna, ő már kiválasztott téged.

A Biblia szerint: Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve elrendelése szerint, a Lélek megszentelő munkája által” (1Pétet 1:2 TEV fordítás)

A megszabadításod nem véletlenszerű. Jóval az előtt, mielőtt Te Istenre találtál, ő már kiválasztott téged. Te az ő ötlete voltál. Mielőtt Isten a világot teremtette, eldöntötte, hogy megteremt téged.

Isten az ő terve alapján választott ki. Neki célja van az életeddel. A Mennyországra akar felkészíteni, meg akar szentelni.

Ezt az egyszerű igazságot megértve reménységet kapunk.

A legnagyobb megtiszteltetés, ami valaha elérhetsz az: Isten kiválasztott téged, hogy az örökkévalóságot vele töltsd. Ez óriási dolog!

Ez az egyik ok, amiért reménységünk lehet, függetlenül attól mi történik az életünkben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért van manapság olyan sok reményvesztett ember?
  • Hogyan, milyen módon szentel meg téged Isten?
  • Az a tény, hogy Isten választott ki téged, hogy ad számodra reménységet?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása