Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Térj haza Isten nyugalmába!

2017. december 29. 03:00 - magyarosijulia

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel.“ (Róma 15:13a NIV)

Hol lelsz békére, ha Isten nincs jelen az életedben, ha nem vagy Vele kapcsolatban minden pillanatban?

Jézus Krisztus egy rendkívüli lehetőséget kínál: „Ha elfáradtál a nehéz terhek alatt, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok!" (Máté 11:28, CEV fordítás).

Nagyon kedvelem ezt a verssort, mert kifejezi sokak téves elképzelését Isten mivoltáról és szándékairól. Az emberek úgy gondolják, hogyha Isten haza hív ezen a karácsonyon, akkor úgy érti, hogy: Térj meg Hozzám, én pedig szabályokat támasztok. Jöjj haza Hozzám, hogy rendeleteket kapj Tőlem. Gyere Hozzám, én pedig korlátokat teremtek számodra. Jöjj haza Hozzám, én pedig vallást és szertartásokat eröltetek rád.

Semmi ilyesmiről nincs szó azonban. Ennek épp az ellenkezője igaz: Jöjj Hozzám, és megnyugvást adok.

Gyakran azért vagy annyira fáradt, ideges és kiégett, mert kizárólag a saját erőforrásaidra támaszkodsz, amelyek bizony végesek. Isten soha nem szánt ilyen életet neked!

A Biblia ezt írja: „Ő erőt ad a gyengének, és az erőtlent megerősíti." (Ézsaiás 40:29, NLT fordítás). 

Ha valaha előfordult már veled, hogy lehangoltnak érezted magad, vagy szorongtál, nyugtalankodtál a karácsonyi időszakban, térj hát haza Istenhez! Ő a Teremtőd, Ő az, aki életed minden pillanatát figyelemmel kíséri, és aki mindent tud rólad. Mindennek ellenére végtelenül szeret, és megbocsát neked magához intve : Térj meg hozzám és meríts erőt Belőlem!

Ha így teszel, meglátod, valóban megnyugvás lesz a jutalmad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent hazatérni Istenhez?
  • Szerinted miért gondolják azt sokan, hogy ha átadják az életüket Istennek, akkor az még több szabályt és rendszert fog eredményezni?
  • Mit kell átadnod Istennek ebben az időszakban, hogy nyugalomra találj?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása