Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legnagyobb ajándék az Ajándékozó mindenébe került

2017. december 30. 03:00 - mintyovanviki

„Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.” (Róma 3:24-25)

A legnagyobb ajándék, amit valaha kaphattál, nem vásárolható meg üzletben. Nem váltható készpénzre. Nem csomagolták be.

Már megfizetett az Ajándékozó mindent.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy odaadja a legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és megbékéltessen téged az Istennel. A Róma 3:24-25 így szól: „Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.”

Vagyis miért kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az alapokhoz:

  • Senki sem tökéletes. Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki azt állította volna magáról, hogy ő tökéletes. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten tökéletes normájának. Te sem. Mind elrontottuk valahol. A Biblia azt mondja: „Mindenki vétkezett és híján van az Isten dicsőségének.” (Róma 3:23)·        
  • Isten igaz. Isten igazságos akar lenni. Ha valaki törvényt szeg, akkor büntetés jár érte. Amikor megszeged az ember törvényeit, emberi büntetést kapsz. Amikor Isten törvényeit szeged meg, akkor az Isten szerinti szankciók alapján kell fizetned. A Róma 6:23 azt mondja: "A bűn zsoldja a halál".
  • Jézus kifizette a bűneink árát.  A Biblia a 2 Korinthus 5:21-ben azt mondja: Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” Jézus elvette az én bűnömet, a te bűnödet és mindannyiunk bűnét – amit elkövettünk. Ez a Jó Hír, az Evangélium: Jézus kifizette az árat, amit te soha nem tudnál kifizetni.
  • Elfogadni Isten ingyenes ajándékát. Isten a megváltás ingyen ajándékát adta nekünk, amikor Jézus magára vette a bűneinket. Ez az ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt mondja: „Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek…” (János 1:12)

    Elfogadod a megváltás ingyenes ajándékát Istentől? Egy dolog van, amit meg kell értenünk: hogyan lehet kapcsolatunk Jézussal. A másik dolog, hogy elfogadjuk a tőle kapott ajándékot.

    Imádság:

    „Uram, félek, de szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor nem ismertem fel. Köszönöm, hogy velem vagy, hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen engem, hanem hogy megmentsen engem.

    „Ma meg szeretném kapni Fiad karácsonyi ajándékát. Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól és a függőségeimtől. Ments meg engem saját magamtól.”

    „Arra kérlek, hogy ments meg engem a saját céljaidra. Azt szeretném tudni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be szeretném tölteni azt a feladatot, amire elküldtél engem. Szeretném tanulni azt, hogyan kell szeretni téged, bízni benned és kapcsolatban lenni veled.”

    „Szükségem van arra, hogy békében legyek veled Istenem, és arra is szükségem van, hogy a Te békességed költözzön az én szívembe. Szükségem van arra, hogy a stresszt elűzd az életemből és szeretettel töltsd meg azt. Segíts nekem, hogy béke teremtő lehessek és segíthessek másoknak is, hogy békességet találjanak veled és másokkal is. A Te nevedben imádkozom. Ámen.”

    Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

     

  • A megtéréseden kívül, mi volt a legemlékezetesebb ajándékod, amit kaptál?

  • Miért annyira nehéz egy ingyenes ajándékot elfogadni?

  • A környezetedben kinek lenne szüksége hallania Isten hatalmas ajándékáról?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása